söndag 9 augusti 2009

KFK - SUS 1-8 (1-3)

Det var varmt och skönt på Stadshagen och SUS mönstrade ett, som vanligt, riktigt starkt lag. Magnus, tillbaka efter ett längre avbrott, tog ansvar i mål första halvlek. Framför sig hade han en backlinje bestående av Janne, DD, Nick-Chrille och Aaron med comebackande Sauter som avbytare. Mittfältet bestod av Axel, Björn, Johan och Davas samt löjligt stark bänk i form av RZL och Emil som gjorde sin sista match i SUS-tröjan för denna gång. Framåt Ettan, Daniel och Anders.

Vi började väl ganska bra. Framför allt fick vi fram väldigt många hörnor från vänster som Axel la in fint. De resulterade dock inte i några mål. När så väl första hörnan från höger kom hade vi fått in snitsen och Daniels hörna nådde Nick-Chrilles panna och 1-0 var ett faktum.

Sen spelade vi skitdåligt ett tag. Dåliga pass varvades med dåliga beslut och avslut som gick över eller rakt på den oväntat duktige målvakten. Vi får skylla på det långa uppehållet. KFK tilläts t.o.m. göra 1-1! Säsongens lågvattenmärke. Efter det tog vi dock tag i det igen och utnyttjade att vi faktiskt allt som oftast kunde slå korta, snabba, enkla pass till en öppen medspelare. 2-1-målet kom efter en lång svepande crossboll från Davas som Sauter volley-stötte bakåt till Björne som i sin tur dunkade in bollen bakom en chanslös målvakt. Halvleken avslutades med ytterligare en vänsterhörna från Axel som Emil nickade ner och som Daniel sedan forcerade in med pannan efter att ha slängt sig fram framför sin markering.

Det mest dramatiska denna eftermiddag utspelade sig i halvlek. Då ingen frivilligt ställde upp i mål för andra halvlek följde en nervkittlande lottdragning om vem som skulle få äran att dra på sig den turkosa målvaktströjan. Magnus drog först, till allas glädje, sitt eget nummer. Det kändes dock lite hårt så det blev en omgång till och då föll lotten på David D. Som synes på filmen under hade han inte så mycket att göra...

I andra halvlek spelade vi bättre. Mycket fint rull på kanterna och genombrott i mitten resulterade i fem mål som här redogörs i kanske inte helt korrekt ordning. Värmen satte sig i huvudet på nått sätt...

Björn gjorde mål på straff efter att själv ha blivit fälld mitt i en lång dribblingsraid. Iskall straff. Det höjdes dock en del ögonbryn när Björn tog straffen från ordinarie straffskytt. Fyrklövern uppmärksammade givetvis detta men vill inte kommentera det mer än att "det kommer hanteras internt".

Daniel satte bollen i nättaket efter en fint inbrott från kanten av Axel och pass snett inåt bakåt.

Johan sköt det mest behärskade skottet för dagen från straffområdesgränsen. Distinkt och till synes mycket enkelt efter en riktig smörpass från RZL.

Daniel sköt i bortre krysset efter ha vänt runt utanför straffområdet.

RZL bröt in från sin kant, efter att ha blivit serverad av Johan, och tryckte in bollen stolpe in i bortre gaveln efter några liknande lägen där målvakten räddat hans försök att sätta den i första krysset.

Sammantaget en ok inledning på höstsäsongen men vi missade samtidigt otroligt mycket lägen.

Dojjan
2p - Magnus. Dels för att han ställde upp frivilligt i mål, dels för en riktigt bra comeback som yttermittfältare i andra halvlek.
1p - David D. Visade upp ett mycket modernt målvaktspel. Fin spelförståelse och duktig med fötterna.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Danne o Aaron har häng på säsongens snyggaste mål...

Gjorde inte Johan ett mål fr höger?? Jag minns jag passade fram till det i alla fall

RZL

Sauter sa...

Vill passa på att förtydliga att 2-1-målet kom efter en lång svepande crossboll från (jag tror det var) Davas som jag liksom bara volley-stötte bakåt till Brörne som dunkade in den.

Har sjuk träningsverk idag, men det blir väl bättre vad det lider...

Johan seidefors sa...

Tack där rzl, danne vill gärna skapa lite utrymme i skytteligan och då är det lätt att glömma mitt mål (och ass till rzl's sista)

Daniel sa...

Så - fixat.

Försökte ju höra mig för lite angående mål/ass i kommentarerna vid lagbilden innan jag skrev matchrapporten men då var det tyst från firma RZL/JS. Nu, efter att ni antagligen möts utanför Dick Turpin, dyker det helt plötsligt upp 1+1p för er var. Smidigt!

Johan seidefors sa...

bra matchrapport!

Axel sa...

Bra matchrapport! Lite trevande start på hösten men nu har vi 10 raka, det är ju rätt nice asså.

Björn sa...

som alltid - bra matchrapport! var nog lite tur att vi mötte KFK i första matchen efter sommaren för visst kändes det rätt segt emellanåt. Rätt många brända lägen också som sagt...

Björn sa...

det roliga är att SUS nu är enda lag med bara segrar i tabellraden. Både En Bro för myckers och Östermalm tappade poäng i senaste omgången. Mot 18 raka!