söndag 30 augusti 2009

Cassi - SUS 2-2 (0-1)

Stora Essingen och lite turbulent för Fyrklövern innan match med trafikstockning och sena återbud som bl.a. ledde till att Janne kallades in.

När matchen väl kommer igång är det lite ställningskrig till en början. Dan slår dock två tidiga inlägg mot Daniel som båda gångerna kommer i duell med målvakt och mittback. Andra gången springer också deras mittback ner honom lite klumpigt och domaren blåser straff som Daniel sätter fram till 1-0.

Efter det tappar vi lite. De tillåts framför allt passa runt ganska ostört på mitten och skapar en del. Vi får dock tag i spelet mot slutet av halvleken och det känns återigen stabilt bakåt. Framåt var det dock fortfarande lite krampaktigt.

I andra halvlek får Cassi en straff efter det att bollen skjutits på en något utsträckt SUS-arm. Inte mycket att snacka om även om den med största säkerhet inte lett till straff i Allsvenskan. Jonte är på straffen men kan inte stoppa den från att gå in i mål. Vi fortsätter försöka framåt men den där riktiga tändningen med ordentliga löpningar, mycket snack, hård press, bra driv, hög press, intensitet och snabba byten infinner sig inte. Vi lyckades därför allt för sällan utnyttja de fina ytor som fanns på kanterna och de gånger vi kom in i straffområdet avslutade vi ur dåliga lägen och passade i bra lägen.

Inte förrän Cassi gör 2-1 i typ 80e minuten på en nickskarv efter frispark som går över Jonte taggar vi till ordentligt känns det som. Då händer det dock en hel del. I anfallet som följer avspark bestämmer sig Axel helt enkelt för att ta sig in i straffområdet och kämpar sig också hela vägen dit med bollen under kontroll innan han slår den in i mitten där Daniel kan placera den i bortre burgavlen. Kvitterat.

Efter det har vi tre bra chanser till som mycket väl kunde resulterat i mål. Men det gör de inte då Cassi offrar sig hänsynslöst i en tilltrasslad situation där Axel får huvudet på bollen varefter Daniel skjuter, deras målis gör en galen räddning på ett hårt närskott från Daniel efter Ettans passning och Daniels nick på ett perfekt inlägg från Dan hamnar rakt i famnen på målvakten. Årets första poängförlust var ett faktum.