lördag 22 augusti 2009

Ett århundrade

I sporten cricket finns uttrycket "century", alltså århundrade på svenska, när någon lyckas få ihop 100 poäng utan att bli bränd. I fotboll är det på ett liknande sätt magiskt att lyckas göra 100 mål på en säsongs seriespel.

För att uppnå det på en säsong som har 18 matcher krävs ett målsnitt på 5,56 mål per match. Efter två tredjedelar av säsongen har SUS ett målsnitt på 5,58.

Jag säger inte att vi kommer att nå 100-målsstrecket men jag säger att möjligheten finns. Och med fler matcher som igår, där SUS gjorde ytterligare ett mål med bara minuten kvar trots att matchen redan var vunnen, så kan det verkligen gå. Men då måste alla köra hela vägen in i kaklet. Hela matchen. I varje match.

#17 Sauter, tillika SUS statistiker

4 kommentarer:

Axel sa...

Det vore heeeelt grymt!

Johan seidefors sa...

Vi siktar på 120 mål.

Björn sa...

låter som en bra målsättning. Handelskamraterna hade 16 segrar av 16 möjliga i 7D förra året med 109-12 i målskillnad. Där har vi nåt att sikta på.

Anonym sa...

Avslutningen idag i cricket seriematcherna kallad "The Ashes" mellan England vs Australien...s k hatmatch.

Hela nationen håller andan när Australien måste få 546 på en dag för att vinna, om inte tar England serien och därmed garanterad 24 timmars alkoholism för 98% av befolkningen. Ingen idé att ringa nån i UK innan kl 13 imorgon...

Hey what's new ??

RZL