tisdag 15 april 2008

SUS TILLS JAG DÖR tar tempen på motståndet i Division H6A

Del 4: Erikslund




Erikslund har hört av sig via ledaren/tränaren Christer Hedsén som, tvärtemot Westermalms AIK'fierade mediala politik, gillar initiativet från SUS TILLS JAG DÖR och gärna svarar på frågorna. Han har dessutom svarat så uttömande att det är lika bra att lämna över ordet:
.

1. Vad har du/ni för tankar om den kommande säsongen, var tippar ni Erikslund i serien?


Det kommer att bli ett spännande år! Till denna säsong så har vi inom Erikslund tagit ett helt nytt grepp och flyttat upp hela vår framgångsrika kull av spelare födda -91 rakt in i seniortruppen. Det har ineburit att vi har kunat bedriva bra träningar och matcher med en tydlig konkurenssituation på flertalet av platserna i laget. Utmaningen ligger i att få till en bra mix av erfarna äldre spelare och hungriga unga talanger. Hitills har det fungerat otroligt bra både på träningar och träningsmatcher. Vi kommer under hela året att prioritera våra unga spelare och fokusera på att utveckla dom och hela tiden försöka prestera bra fotboll som lag, och vi hoppas att det skall leda oss till segrar. Fokus ligger inte på att vinna till varje pris, utan att prestera bra fotboll med härlig lagande och glädje i spelet.



2. Vad har ni för erfarenhet av de andra lagen?


Väldigt liten erfarenhet. Då vi har gjort en kraftig föryngring av truppen så innebär det även nya ledare o tränare som saknar erfarenhet av de andra lagen. Tudor Arms har jag mest besökt som pub på fredagar i flera års tid då jag har jobbat Östermalm. Förbaskat trevligt ställe! Spelade själv mot dom på tidigt 80-tal men jag förmodar att dom har lite nya spelare sen den tiden.





3. Erikslund har även rugby och innebandy inom föreningen - vilket av "systerlagen" har ni mest gemensamt med?


Måste väl erkänna att de ibland på träningarna kan ges sken utav att vi sysslar med rugby..., men annars är det nog innebandyn som vissa spe.lare varvar med fotbollen. Annars är det rugbyn som faktiskt växer mest i klubben.



4. Kan du berätta kort om truppen, medelålder, stjärnspelare etc?
.
Hmmm, medelåldern kan betraktas på många sätt. I dagsläget är vi ca.25 spelare i seniortruppen och 10 spelare är födda -91, dvs dom fyller 17 år i år. Jag tror att vi kommer ha det yngsta medelåldern av samtliga seniorlag i div.6, men också det mest spelskickliga och hungrigaste spelarna i serien. Det kommer att vara jobbet att möta oss för alla är otroligt konditionsstarka och löpvilliga. Sen har vi otroligt viktiga spelare i 25-årsåldern som står för rutin och erfarenhet. Mixen av dessa spelare bildar en genomsnittsålder på ca 18-19 år. Stjärnspelare har vi inga, vi förordar laget!


5. Till sist - tippa matcherna mot SUS.
.
Tror att vi vinner vår hemmamatch med 3-1 och tar även en skalp på bortaplan med 2-0

8 kommentarer:

Björn sa...

Tempen höjs!

lite oroväckande att alla lag hittills tippat segrar mot oss...eller är det en fördel kanske, underskattning??

Axel sa...

Erikslund blir kul att möta. Rätt annorlunda lag jmfr med SUS IF...

Anonym sa...

Roligare att möte yngre framtida stjärnor än en massa gubbar. Hälsa det till Erikslund...

RZL

Anonym sa...

Det där med löpvilliga lät otäckt...

Ettan

Daniel sa...

Blir kul att möta Erikslund. Trevligt med några som verkligen bygger för framtiden och som vill spela en fin fotboll. Fast att det här med konditionen kändes lite onödigt...
Lustigt att man direkt får en känsla, i detta fallet en positiv sådan, av motståndarna. Grymt bra intervjuserie det här.

max sa...

91?

Det som talar emot oss är att de inte ens upplevde VM-90 i Italien och den sämsta VM-finalen någonsin. De kan med anledning av detta ha sin spelhunger kvar, personligen dog jag en smula under den finalen.

max sa...

Jag har fortfarande inte släppt det..

1991.

Sommaren i city 1990 kommer du ihåg mig?

Minns du var du kände, minns du vad du sa,

när du träffade mig?

Kommer du ihåg mig, 1990 sommaren i city?

Minns du var vi va? minns du vad vi sa?

Axel sa...

OK. Björn bakis, Max galen.

Ja det ser ju ljust ut det här...

;)