söndag 27 april 2008

DET ÄR INTE VÅRT FEL!



Några ord om inledningen av säsongen är på sin plats.

Tvärtemot Ann Heberlein, författaren till boken ”Det var inte mitt fel”, som hävdar att det är fult, eller kanske till och med fel, att skylla ifrån sig – så menar SUS TILLS JAG DÖR att det är mer eller mindre bevisat att det i det här fallet verkligen INTE ÄR SUS FEL att klubben är utan poäng efter två matcher – och hänvisar till punkterna nedan. SUS TILLS JAG DÖR har tagit del av matchbilder via Axel Cam och efter en specialstudie av utvalda sekvenser, samt en heltäckande omvärldsanalys, kan ett antal förklaringar presenteras:

Otur
SUS har onekligen haft maximal otur hittills. Framförallt i form av skador och andra mer eller mindre godkända anledningar till frånvaro.

Domarna
I division 7 höll domarna förväntad nivå, men att de skulle vara så usla även i division 6 kunde ingen ana. Utan tvekan har domarna spelat en stor roll för utgången i de bägge matcherna hittills och flera oberoende, icke officiella, källor hävdar att det kan röra sig om någon slags konspiration. SUS TILLS JAG DÖR säger inte att domarna varit mutade, men kan samtidigt konstatera att det var länge sedan klubben förlorade två matcher i rad.

Motståndarna
Under de senaste säsongerna i sjuan är den generella uppfattningen att flera av lagen på många olika sätt känt sig slagna på förhand. Något SUS kunnat dra nytta av. Av någon anledning verkar inte scouting rapporterna ha skrämt slag på de lag klubben nu möter i sexan, vilket i sin tur hämmar SUS då laget, som alltid, vägrar att anpassa sitt spel efter motståndet. SUS "ställa in skorna-taktik" har hittills inte burit frukt (vilket i och för sig eventuellt har med klimathotet att göra... som i sin tur då är ytterliggare en förklaring till SUS placering tabellen).

Självbilden
Vissa hävdar att SUS lider av ett kollektivt Jesus-komplex, men det är naturligtvis helt fel. Det problematiska i nuläget är att övriga lag i serien inte insett att SUS är överlägsna på alla punkter och förtjänar seriesegern mer än alla andra. SUS Fyrklöver har taktiska lösningar så briljanta och komplexa att Westis skämt till tränare kommer att kissa på sig. Vänta bara!

Förklaring: Jesuskomplex används för att beskriva en persons, temporärt eller permanenta, överdrivet självupphöjda ego. En person med jesuskomplex är en självutnämnd messias som anser sig själv vara en bättre och viktigare människa än sina medmänniskor.

--

I nästa match har SUS de förhatliga fuskarna i LP. Kan någon ringa upp dem och förklara att tre poäng är beställda till Kungsholmen tack. Bra. Då säger vi så.

4 kommentarer:

Axel sa...

Jag håller med i varenda stavelse i det här inlägget. Det är en lång räcka olyckliga omständigheter som ligger bakom den oturliga inledningen på säsongen. Det vänder nästa söndag. Allt annat vore statistikt osannolikt.

SirMoose sa...

Äntligen någon som formulerar det vi alla redan tänkt.

Lyckstedt sa...

Bra, mycket bra tankar.
Känner att jag måste bort, åker till Ungern med Svff på fredag för att ta reda på om vi kan lära något av damfotbollen i Budapest... Det är kryptisk, svår och hemlig väg att gå men jag är övertygad om att den kommer bära frukt. Tillbaka tidig söndag morgon och redo för match.

Daniel sa...

Det är inte utan att man imponeras av hur väl skribenten JS känner SUS. Trots frånvaro de två första matcherna levereras denna text som till fullo beskriver verkligheten.
Nu återstår bara hur vi ska komma ur denna negativa spiral - svaret på detta finns antagligen i hitta i Budapest.