13 spelare samlades vid Ärvinge IP i Kista redo för säsongspremiär. Vi borde dock ha samlats vid Ärvingehallen 300m bort för där fanns omklädningsrummen. Vi blev således ganska sena ut på plan men hann värma upp lite och sedan var det bara köra igång med förljande startelva:
Janne, Nico, Lyckstedt, Max
Linus, Chrille, Björn, Daniel, RZL (K)
Emil
Aaron och Trollkarlen på bänken tillsammans med Axel.

Det visade sig ganska snabbt att Husby var ett bollskickligt lag med en klar spelidé. De rullade och rullade, mest i sidled, och sökte läge. På kanterna hade de dribblingsglada spelare som bröt fram för inlägg eller avslut. Vi avvaktade och försökte göra det mesta av de chanser vi fick att nudda bollen. Och det gick ganska bra. De första 10-15 minuterna hade vi nog minst lika många chanser som dom och trots många spelare på ovana platser så kändes det riktigt bra.

Efter en tilltrasslad situation i vårt straffområde på en hörna efter dryga 10 minuter drogs en av våra spelare ner i momentet innan Max tvingades rädda bollen med handen på mållinjen. Domaren, som för det mesta ganska bra i sin bedömning men lite för mycket av en humorlös viktigpetter för att få något högre betyg, stegade fram och viftade direkt bort alla Husbyspelare som sprang tillbaka till sin planhalva i väntan på vår frispark. Magnus sprang för att hämta bollen men blev tillsagd av domaren att låta den vara för den skulle det andra laget hämta då det var straff. Magnus skulle dessutom ta av sig sitt halsband. Domarens sista åtgärd var att visa ut Max. Tungt...

Husbys stjärna, mittfältsmotorn som skulle ha alla bollar och som alla skrek efter, #13 stegade fram för att slå straffen. Magnus läste dock sönder honom totalt och behövde inte ens slänga sig för att rädda straffen. Nice!!!

Med 10 man blev det dock allt svårare för oss att få till lite längd i anfallen och deras bollinnehav blev ännu större. Vi hade dessutom otroligt svårt att hantera den stenhårt pumpade bollen. Något att komma ihåg inför nästa års träning... Till slut lyckades de också spräcka Magnus nolla efter ett lågt inlägg som skarvades in enkelt då vi gått bort oss lite på kanten. 2-0 kom efter en frispark som alla missade men som smet in vid bortre stolpen.

Andra halvlek flöt på ungefär likadant förutom att vi tappade lite till mot slutet och de fick en del enkla mål. Inget snack om att Husby var ett riktigt bra lag som vi hade fått svårt mot även med 11 man men 6-0 var lite väl stora siffror. Den i andra halvlek inbytte #10 var min personliga favorit. Otroligt rörlig, snabb och finurlig innermittfältare.

Vi slet på riktigt bra allihop men det var lite uppförsbacke. Överbetyg till Tobbe som ensam lyckades hålla uppe vårt anfallsspel, ofta omringad av minst 3 spelare och Magnus som gjorde det helt fantastiskt i målet. Vilka räddningar! Personligen har jag aldrig sett någon bättre SUS-målvaktsinsats i sexan... Mittförsvaret med Nico, Lyckstedt och Chrille var även de framstående med tydlig kommunikation, disciplin och positionell skärpa.