tisdag 24 februari 2009

Scouting report 2009: Oranje FK



STJD tog under SVASS 09 chansen att scouta ännu ett lag i H7E inför seriestarten - Oranje FK.

Enligt den något anemiska hemsidan är tydligen 2009 "Oranjes år". Vi har svårt att bedöma vilka målsättningar ska uppnås för att profetian vid årets slut ska anses uppfylld... men efter att ha sett lagets uppträdande i SVASS-cupen är vi relativt säkra på att det inte har med någon slags toppplacering i serien att göra. Å andra sidan kom laget sjua, av nio lag i serien förra året - så det kan kanske räcka med en uppryckning på den fronten?

Och det kanske inte är helt omöjligt. Det fanns tendenser till spel och ett par fall av hyfsad individuell skicklighet... men ja. Nej.

Enligt någon på läktaren kändes ett par spelare i Oranje igen. Eller var det i det andra orangea laget i turneringen? Ärligt talat - vilken hemsk tröjfärg.

Summasumarum - Oranje verkar trevliga, men kommer inte ha med slutstriden att göra.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Såg att de hade Claes Bohman i kassen...

/T Seidefors

Anonym sa...

Korrekt analys. Dom kommer nog ha chans mot Tolkarna, KFK och Snipers men knappast mot lagen på övre halvan.

Anonym sa...

Kul med lite bevakning, det är man inte bortskämd med sen tidigare. Vi var imponerade av SuS första match, men såg inte så mycket mer än det. Vi ryckte ju upp oss betänkligt efter den bedrövliga matchen som ni tyvärr lyckades filma, men vi hade inte slipat straffarna i slutspelet.

Förra året gjorde vi inte många rätt, och därför har vi använt tillfällen som SVASS för att hitta nya spelare att bredda och spetsa truppen med. Hur det går? det märker vi i premiären!

Jag vet inte om det där med Claes Bohman är ett skämt (han har spelat i Oranje och stått ett par matcher), men det där är iaf inte han :)

Vi gjorde vår bästa placering i sjuan någonsin förra året, så vi siktar därifrån. Underskattning är vårt främsta vapen. Det andra orange laget var En Bro Förmyckers, och våra två lag har viss gemensam historia med spelare som rört sig mellan lagen. Orange är praktiskt när man saknar bortaställ.

Jag menade inte att skriva en roman, det får jag göra på nya oranje.se när den nu kommer upp...

Anonym sa...

Tur att skribenten inte arbetar som yrkesverksam scout...