tisdag 10 februari 2009

Säsongen 2009 avgörs imorgon

SUS IFs verkställande ledning kallas i folkmun för Fyrklövern. Mediebilden har länge varit att dom förlitar sig mer på tur än på långsiktigt strategiskt tänkande. Inget kunde vara mer fel. Vad inte många känner till är att Fyrklövern ständigt verkar i det fördolda, långt bort från offentlighetens strålkastarljus. Den fyra man starka kvartetten har av gammal tradition brukat ses en gång per år (2008 undantaget) på ett s k Fyrklövernmöte. Vid det här mötet närvarar förutom Fryklövern en mängd olika rådgivare som var och en representerar olika kunskapsområden. Strategier och riktlinjer inför den stundande säsongen genomarbetas i detalj. En minutiös analys görs av samtliga spelare i truppen och samtliga möjliga scenarion för säsongen skisseras. När mötet avslutas långt in på morgonkvisten är det inte mycket kvar att lämna åt slumpen. Allt sammanställs i några tjocka band som Fyrklövern sedan memorerar så att dom i vilken given stund som helst ska veta hur de ska agera.

Ett exempel:
Scenario 179:22
1-3 i halvlek mot Kronis (vårmatchen) efter mål av RZL, och KP (självmål) samt två lite för höga otagbara skott utanför straffområdet, motvind, lätt regn, ca 14 grader, tre man på bänken, Janne matchvärd, Danne ur form (enligt sig själv), Kapten rasande, Mange småskadad, uppspelsfasen krånglar, hög felprocent i kortpassningsspelet.
Åtgärd: 32:11b
Chrille upp på topp, Stefan in på mittmitt, Lepp och Davas på varsin ytterkant. Låter kapten vara, lyssnar på Mange, ryggdunkar Danne, småskämtar lite med vallentunakillarna och fyller på vattenflaskorna.
Förmodat resultat: 5-3 seger efter full tid. Mål av Chrille (Nick), Johan (på frispark) och två av Danne varav en på straff.

Foto taget vid det hemliga Fyrklövernmötet inför säsongen 2007.

Imorgon är det dags för 2009 års Fyrklövernmöte och det är alltså då som allting avgörs. Under mötet serveras Lasagne och Tequila. Vad som sägs är top secret.