måndag 11 augusti 2008

Matchrapport: Westermalm - SUS

Höstpremiär, mot antagonisterna från Westmalm. Love it. Truppen inför hösten (nedan) känns mycket bra och en stor undersökning på STJD visade innan matchen att en överväldigande majoritet tror på laget. Åh så skönt att få höra det inför den långa tunga hösten.



Men det började lite osäkert. Delar av SUS trupp visade redan innan matchen bristande rutin då kommentarer om att Westis 60-minuter långa, sykroniserade, uppvärming skulle ge dem någon slags fördel hördes vid avbytarbåset. Osuskt, menar STJD-redaktionen. SUS egen uppvärmnimng påbörjades ca en kvart innan matchstart och kändes perfekt.



(Emil var på hugget)


I halvtid snackades det å ena sidan om att "det här går vägen" och å andra sidan om det otäcka med att SUS tappat både spel och ledningar i andra halvlek under hela våren. Sammanfattningsvis hade SUS i första halvlek tagit ledningen med 1-0 (rättvist), men därefter, strax innan halvtid, fått släppa till kvitteringen (orättvist) - bägge målen efter frisparkssituationer. Stämningen när laget åter äntrade planen var trots allt mycket positiv och känslan var att "det här tar SUS".

(Davas ser hård ut och Anders "Nye Sauter" strechar efter hårt jobb första 45)


Andra halvlek tycker reportern från STJD att SUS till stor del dominerade. Passningsspelet var fint och bollen hölls inom laget. Chanserna radades upp och precis då publiken väntade på att SUS skulle ta ledningen... så gjorde Westis 2-1. Skulle SUS vika ned sig igen, var frågan många nu ställde sig. Svaret: NEJ.

Spelet böljade och SUS kämpade på. Jonas "Lykke Li" Lyckstedt ÄGDE sin kant och se på drömspelet på den andra kanten! Jojje, Danne, Emil, Axel och Björn i en underbar kombination:



Emil hade en superchans när han, ovetandes om hur fri han faktiskt var, sköt över från nära håll. Jojje hade en nick precis utanför på en hörna från höger. Davas hade en bra frispark. Axel var fri hela tiden, men fick aldrig bollen. Dessutom hatade domaren SUS och blåste av för offside så ofta han kunde. STJDs kamera fångade en talande sekvens:



Precis när publiken började misströsta hände det som inte hänt på hela året. SUS kvitterade - fullt rättvist. En hörna snett inåt bakåt slogs snyggt in "på volly" av Axel "Axel" Haglund. Vilken grej! Vilken viktig poäng. Att de hade en mål bortdömt för offisde (korrekt, sjukt nog) och en frispark i ribban (eller var det stolpen?) precis i slutet förtar inte SUS prestation det minsta. Den här poängen förtjänades. Nu kör vi!

(Laget som stod för årets bästa match, hittills ska tilläggas)

6 kommentarer:

Davas sa...

Allt ser ut att bli ett snäpp bättre under hösten. Ta bara den här matchrapporten, och den underbara kommentaren: “Axel var fri hela tiden, men fick aldrig bollen. Dessutom hatade domaren SUS och blåste av för offside så ofta han kunde.” Jag skrattar så att jag nästan gråter.

Axel sa...

Det är det här jag kallar matchrapport. Min artikel var en halvmesyr eftersom jag ville se Highlander så fort som möjligt.

Suveränt igen JS!

Johan seidefors sa...

inte alls axel - din var text var vad vi i matchrapportbranschen brukar kalla "emotional". Väldigt fin.

Björn sa...

SJTD håller lika hög klass som gårdagens matchinsats av SUS, inget snack om saken!

kanske läge att lämna in en protest mot offsideavblåsningen, pausa efter 40 sekunder och man ser att Emil är onside minst en meter när jag slår passen...

Björn sa...

Allvarligt talat, stycket om uppvärmningen och bristande rutin måste vara ett av det bästa på bloggen nånsin. Skön läsning!

Daniel sa...

Såväl bild som text gör ju att man perfekt återupplever hela matchkänslan. Jag gillar mest lagbilden, underbart att se en så välfylld trupp, samt "1-0 (rättvist), men därefter, strax innan halvtid, fått släppa till kvitteringen (orättvist)". För precis så var det ju.

Den här matchen kan summeras i det jag sa till domaren när jag fick det gula kortet: Äntligen!