lördag 8 september 2007

Sthlm BOIS - SUS 1-4

När jag kom upp till Stadshagen via den lilla trätrappan vid grusplanens långsida möttes jag av en störtflod. Regnade öste ner och gruset, som vi skulle spela på, liknade mest en grå sörja. Därför var det skönt när det visade sig att matchen på konstgräset, Kronoberg - Rara Avis, var inställd och vi kunde spela där istället. En seger för båda lagen...

Med många av de spelare som normalt är med nästan varje match borta var det en viss oro i truppen under veckan. Fortfarande sista timmen innan match ringde Fyrklöverns telefon i ett. Till slut blev vi 13 man då matchen startade, 14 när Lyckstedt kom efter några minuter och tillbaka till 13 då Emil stukade foten ungefär halvvägs in i första halvlek. Detta ledde till att många fick spela på ovana positioner och att vi hade lite svårt att komma igång att agera som ett lag. För redan från början spelade vi faktiskt bra allihop, vissa t.o.m. RIKTIGT bra.

Efter knivskarp coachning av lagvärdarna Linus och KP och allt eftersom matchen led, kom dock även passningsspelet igång.

Vi kämpade och slet i regnet och fick ihop några fina anfall i första halvlek. Ett av de anfallen resulterade i en hörna som jag slog från höger. På klassiskt manér stormade Stefan fram vid straffpunkten och sköt in bollen med pannan. Helt i klass med Jannes mål förra veckan. Det var skönt att vi tog ledningen för BOIS hade några nyförvärv och var bra mycket bättre nu än i våras så. De saknade dock det där lilla extra och kändes ganska uddlösa. När domaren, som med sina immiga glasögon hade en genuin förmåga att döma åt fel håll när det kom till inkast och inspark/hörna, blåste av för halvtid kändes vår 1-0 ledning trots allt ganska osäker.

Snacket i halvtid handlade om att hålla i bollen, slå den enkla passningen, utnyttja kanterna, täcka bollen och att springa tills man blir trött och sedan byta. JA, vi har hört det förut.

Halvvägs in i andra halvlek hade vi äntligen tagit över. BOIS tröttnade och vi hittade allt fler kombinationer på vår väg fram mot deras mål. Det skulle resultera. Efter slarv i deras backlinje, snappade Tobias upp bollen på högerkanten och slog ett perfekt inlägg som jag kunde nicka in från en halvmeters håll. Bara minuten senare var det dags igen. Tobias kom centralt ut mot vänsterkanten. Själv sprang jag åt motsatt håll. Tobias väntade på det perfekta läget och slog sedan bollen mellan deras ytterback och mittback. Jag kunde runda målvakten och bredsida in bollen.

Matchen var avgjord och vi spelade ut dem efter noter under en period efter detta. Tyvärr fick de en kontring och i ett misstänkt offsideläge kunde de lobba in en reducering. Synd att Jonte, som för dagen var kapten, inte fick hålla nollan i sina nya handskar.

Vi hann med att göra ett mål till. Max lurade offsidefällan från deras framrusande backlinje efter en frispark och fick läge ensam med målvakten. Då Max var felvänd för att kunna ta emot bollen hann dock målvakten ut väldigt nära och fick händerna på bollen tillräckligt för att den skulle stanna 30 cm från mållinjen. Som tur var hade jag fått direktiv att, efter en seg inledning, försöka springa mig in i matchen och jag kom därför först fram till bollen och kunde peta in den.

Det var som sagt många som var bra idag. Chrille och Nico dominerade i mittlåset. Chrille nickade i smalbenshöjd, han nickade i midjehöjd och han nickade på höjdbollar samtidigt som han styrde hela laget med klara direktiv. Nico låg tätt på motståndarna, levererade klockrena uppspel och hade dessutom en riktigt farlig nick efter en hörna. Stefan, som spelade innermittfält tillsammans med Väsby Vatoskollegan Davas var överallt. Han dribblade, tog bollen från motståndarna lika lätt som man tar godis från småbarn och han nickade varenda utspark från deras målvakt. På ytterbacken visade Dan upp hela sitt register. Den vanliga snabbheten och passningsskickligheten kompletterades med stenhårda närkamper och kämpaglöd. I målet var Jonte säkerheten själv.

Stämningen efter matchen var på topp. Även om det här var en match vi skulle vinna så är det en speciell känsla när man tillsammans kämpat och vunnit en match där regnet öst ner i 90 minuter.