söndag 16 september 2007

Matchrapport SUS - NSK

SUS - NSK: 3-3
1-2 (Jonas Ly)
2-2 (Björn, ass Linus?)
3-2 (Björn, ass Johan)

Hittills i höst har SUS presterat magnifik fotboll och lyckats spela, det för spelförande lag så viktiga, ”vårt eget” spel. Vad jag förstår har spelet hackat två matcher i rad nu och utan att dra några enorma växlar på det så känns det ändå som att SUS 2007 har varit väldigt beroende av tre spelare i sina respektive roller: Jojje, Davas och Lill-Emil. Speciellt i matcher som mot NSK, när SUS inte kan hålla i bollen och heller aldrig vinner tillbaka den efter att den förlorats, blir det uppenbart .

Igår var det bedrövligt långa stunder med mängder av dåliga beslut, felpass och allmän förvirring. Att deras mittfält tilläts dominera som de gjorde, i kombination med att vi inte lyckades få fast bollen på offensiv planhalva när vi väl fick tag på den, gjorde att SUS fick jaga alldeles för mycket. De fina löpningarna och det tillhörande kortpassningsspelet var som bortblåst. Det kändes… konstigt och ovant.

Om man ändå ska lyfta fram någonting positivt, och det ska vi ju, så är det utan tvekan de fasta situationerna. Lyckans underbara mål direkt på hörna förtjänar mycket mer uppmärksamhet. Kandidat till Årets Mål om ni frågar STJD. Och Björn som återigen levererar i straffområdet: ett på nick (från Linus?) och ett snyggt inlägg/skott (från JS) som otagbart damp ned i bortre burgaveln. Tre mål på ca 10 minuter är oavsett spelet i stort imponerande.

Deras kvittering kändes inte orättvis, men inte desto mindre irriterande. En kontring efter en SUS-hörna där deras skickliga forward själv dribblade sig fram och stänkte in 3-3.

Frustrationen gick lite överstyr. Dan Lepp knockades, Stefan och Lyckstedt gjorde illa sig och bänkade sig själva, Björn bröt armen men fortsatte ändå... och en situation där deras 14-årige 31-kilo tunge mittfältare, efter en uppbröstning mot Max, blåste omkull fick JS sin andra varning och var därmed tvungen att lämna arenan.

Vad som därefter hände får andra lägga in i kommentaren. Matchen slutade 3-3 och så vitt STJD vet är SUS fortfarande tvåa i tabellen. Perfekt.

9 kommentarer:

Daniel sa...

Förra veckan var en helt ok SUS-match, särskilt med tanke på vädret.

Den här matchen var väl helt klart en av de sämre på länge. Vi skapade ju ingenting förutom i slutet av första samt en period i andra. Annars var det mest felpass och passivt agerande som gällde. Det var helt enkelt väldigt osuskt. Sista 20 gick vi på knäna med 10 man och inga avbytare. Då fick vi slita. Surt att vi inte kunde försvara ledningen men 3-3 var nog rättvist.

NSK är ett helt ok lag men jag slås ändå av att en förening med så omfattande juniorverksamhet och ett A-lag med en så unga spelare som tränar regelbundet inte ligger högre upp i seriesystemet...

Daniel sa...

Var det förresten inte en vänsterhörna (Lyckan) som Björne kamikazenickade in?

Davas sa...

Jo, vänsterhörna.

Björn sa...

vänster från Linus. Ska gå till läkaren och kolla armen imorgon, kan fortfarande inte böja den eller lyfta den över huvudet... men skriva går ok...

max sa...

Har ont i knät vilket hämmade mig i pingishagen en del men jag måste säga att en poängförlust på fotbollsplanen mot NSK svider värre än en förlust i pingishagen med en NSK-tröja på kroppen. Gjorde debut i div 1 vid 32års ålder i helgen.

Även om vi inte var så bra så har jag sällan kämpat så mycket som i denna match och många med mig. Vi kämpade i nickdueller och i tacklingar och gav verkligen järnet.

Synd att det inte räckte till bara men ingen skam ska falla på oss då det var tufft och jobbigt med flera skador och dessutom en utvisning mot oss.

Angående fjortåringen som bröstade sig så skulle jag ha puttat istället för att kapten blåst omkull honom då jag inte hade ett gult vilket han hade.

Nu tar vi andraplatsen!

Anonym sa...

Låter klokt att kolla upp den där armen Björn. Min diagnos och prognos var mkt löst baserade på någon diffus formulering på bloggen, så jag kanske underskattade skadan, gjorde en glädjekalkyl helt enkelt.

Daniel sa...

så här skriver NSK:
http://www.sportnik.com/group/18121/news/281898

Daniel sa...

Man kan även läsa på NSKs sida att de har den goda smaken att efterlikna SUS och köra publikmatch... Mot Atlas den 5/10.

Björn sa...

har varit hos läkaren nu och det verkar som din glädjekalkyl stämmer rätt bra Axel. Inget brutet och inga sprickor men han bedömde ca 3 dagar innan jag åtefår rörlighet i armen... så matchen på lördag känns rätt tveksam för mig just nu...