Här från signaturen "Max" appropå den prekära situationen. Budskapet är: Stå upp för SUS IF. Vi som inte kan närvara kan ändå bidra med positiva tankar och mental astral projektion.

SUS TILLS JAG DÖR!

--

jag minns,,

En varm sommardag och match mot bottenlaget Västerbron.Vi var endast 11man, vi hade dessutom väldigt ont om mittfältare så Dala och Elgen fick spela yttermittfältare. Inget ont om dem och deras kondis men de var inte vana att spela 90minuter på en dammande grusplan i 30 graders värme. Västerbron som var ett lag vi alltid spöade kände vittringen på ett skadat SUS. Kamplusten steg hos Västerbron, de anade vår svaghet. Men mitt i denna på förhand tuffa uppgift så tog vi oss samman. Vi blev ett lag som stred för varandra under matchens skälvande 90 minuter. Jag lyckades med ett toffelskott och bit hjälp från deras målvakt att göra 1-0 till oss efter cirka femton minuter. Efter en stenhård match och efter en massa tuffa närkamper där vi sprang som vi aldrig sprungit tidigare så började till slut orken tryta. De lyckades på en av sina målchanser pilla in en balja och moralen hos dem stärktes avsevärt. vinsten var där för dem att hämta men då steg en spelar ut från mängden. På den tiden var han inte lika omtalad i SUS som nu, då var han en relativt ny spelare mer känd som Tommys grabb. Vår nuvarande Kapten Johan Seidefors. Frispark i 75e minuten och det är 30 m till mål. Johan tvekar inte. Han dräper in bollen i mål med sådan kraft att alla SUSare på planen känner känslan av att vara ett lag. Vi kan inte förlora. Vinsten kommer att bli vår. Alla tre poäng kommer ramla in i vår redan digra hög med poäng.Men strax före slutsignalen så kommer dråpslaget.

Just som vi kände att matchen var i hamn. Straff för Västerbron.I målet på den tiden stod Christian. Christan var en jätte såväl bildligt som på riktigt. Han sped ut sina armar mot stolparna och skräcken i straffskyttens ögon sa oss alla att vad Christian redan visste. "Den här straffen är min" Straffen slogs hårt ner mot Christians högra stolpe men som den tiger han är så slänger han sig ner i gruset och får en hand på den. En klassisk enhandsräddning på en straff i 92a minuten. Returen ramlade rätt ut till en framstormande Västerbrospelare som sköt utanför och slutsignalen ljöd sekundrarna efteråt. Segern var SUS och så lyckliga som vi var då efter denna otroligt tuffa match hoppas jag att vi alla är på lördag.

den 6 september 2007 23:23