söndag 22 mars 2015

SUS IF - Oranje 2-0

Mål:
Björn (?)
Stefan (Elo)


Det enda antal spelare som vår färska enkätundersökning diskvalificerat var 12 spelare. Men SUS-truppens motsägelsefulla natur skulle naturligtvis ge sig till känna denna kalla söndagkväll. Vid matchstart var vi alltså 12 spelare. Vår trettonde man hade glömt skorna och fick vända på parkeringen, men var väldigt snabb tillbaka ca 15 minuter in i matchen.

Innan matchstart proklamerade lagledningen att vi bara räknar målen framåt på träningsmatcherna i SUS. Sagt och gjort. SUS vann med 2-0, varav det första (gjort av Björn) inte riktigt fick domarens erkännande heller om vi ska vara alldeles uppriktiga. Det är ju fortfarande tidigt på säsongen vilket märks litegrann på plan men de många kvaliteter som SUS 2015 besitter glimtade fram ganska ofta ändå. Jag menar, Elo vilken speed och vilken tajming! Erik gjorde det bra på mitten, gillar verkligen när han går in för närkampsspelet. Stefan briljerade ute på högerkanten! Jens var vass i mittförsvaret bredvid en inte lika vass men däremot rejält bakis undertecknad. Ja, egentligen kan jag nog beskriva alla närvarande SUSare som positiva utropstecken. Det är t ex en lättnad att konstatera att vår lagkapten kommer göra en grym säsong. Björn var pigg på topp. Anton gjorde det häpnadsväckande bra som högerback helt plötsligt. Jimmy visade nya sidor av sitt register som innermittfältare i andra halvlek. RZL rörde sig över stora ytor och krigade föredömligt. Joel gjorde det bra på topp och var många gånger ytterst nära att rinna igenom. Öster spelade bra på alla de positioner han testade under matchen, har är verkligen en tillgång med sin allsidighet. Måljonas gjorde några helt fantastiska ingripanden trots bitvis bristfällig assistans från den övriga defensiven. Som sagt så höll vi inte räkningen men jag tror det landade vid mindre än ett halvt dussin kassar där bak där majoriteten gick att härleda till ett resttillstånd efter intag av stora mängder cava. 

Vi kan alltså räkna in en rätt OK insats givet förutsättningarna, men det är ju inte nu SUS ska vara bäst, försäsong har aldrig varit och kommer aldrig bli vår melodi.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Joel har högst troligt brutit ett revben under matchen igår och kommer därför vara i karantän i ett par veckor.
//Anton

Axel sa...

Skandal! Nån borde fått rött för det och sen hade matchbilden kanske varit en annan.

Björn sa...

Jag har rejält ont i ett knä idag. Förhoppningsvis bara en smäll, i värsta fall nån mer omfattande skada... Skulle behöva en diagnos Axel!

Axel sa...

Det är bara en smäll Björn. Ses på söndag!