söndag 15 mars 2015

SUS IF - Tritnaha 4-3 (3-2)

Jimmy, Simon, Nisse, Anton, DD, Erik, Jonas, Johan
Tollmar, RZL, Davas, Axel, Jojje
Mål:
1-0 Tollmar (DD)
2-0 Jonas (Tollmar)
3-1 DD (Anton)
4-3 Erik (Jonas)

Matchrapport:
Vilken match! Vilken dag! Vilken seger!
Här är förutsättningarna. SUS har som förening mer eller mindre övergått i ett transcendentalt tillstånd på senare år. Det är naturligtvis frid och fröjd med den saken men under säsong måste åtminstone några i truppen materialisera sig och komma till match, annars riskerar klubben att förlora sin trovärdighet som fotbollslag. Fyrklövern och några till har alltså arbetat mer eller mindre heltid senaste veckan för att få ihop lag till den här matchen. Efter ca hundra tack men nej tack, så lyckades vi ändå skrapa ihop tolv spelare varav tre var helt oprövade i SUS-tröjan. 
Det nystartade italienska laget som tagit namn efter Mats Hinzes svartklubb från nittiotal visade sig utöver de för SUS bekanta Stefano och Inzaghi mestadels bestå av nittiotalister med kondition. Jag tror att dom var tjugo stycken. Det här var alltså deras första match i deras splitternya blå klubbtröjor, och fortsatt firande efteråt var redan planerat.

Vädret var perfekt och Blackebergs BP bjöd på en riktigt fin matta. Hur SUS skulle formeras var inte självklart med tanke på alla nya ansikten men vi gick på feeling och då blev det såhär:

Axel
RZL, DD, Johan M, Jimmy
Nisse, Davas, Anton, Erik
Tollmar, Simon

På bänken började Jonas G. I andra dök även Jojje upp för att supporta från sidan och granska sina nyförvärv Johan och Jonas. Han måste varit nöjd, det var jag. Båda är födda -93! Båda lirar hockey! Båda spelade riktigt bra. Och Jojje var nära på att ställa sig i mål, han närmar sig alltså comeback med stormsteg. Viktigt.

Givet förutsättningarna tänkte jag innan matchstart tyst för mig själv (eller sa jag det högt också?) att det skulle bli stortorsk. Men rätt snart blev det tydligt att SUS inte hade en enda svag länk på plan. Italienarna hade svårt att skapa något framåt och särskilt Tollmar var väldigt giftig framåt. Efter ca 10 min blev han frispelad av en storspelande DD. Iskallt tog han med sig bollen ut mot höger, och skaffade sig på så sätt en sämre vinkel men vad gjorde det när han resolut stänker in bollen otagbart i första krysset. Extremt snyggt avslut som fick hela SUS att räta på sig lite extra. Nya Jonas presenterar sig en kvart senare med ett riktigt fint skott i bortre krysset. Tyvärr får Tritanha göra mål lite enkelt direkt på avspark. David Domeij (DD) som föredömligt styrde försvaret från sin mittbacksposition lät sig dock inte nedslås utan tog en stund senare en fantastiskt fin löpning efter att själv ha startat anfallet centralt i banan. Ingen gör det lika snyggt som DD när han kommer med fart bakifrån omarkerad och bara rinner igenom. Hans avslut var kontrollerat och satt säkert vid stolproten. Italienarna fick in en reducering på nick innan pausvilan. I början på andra märktes viss trötthet i SUS och motståndarna hade en period med större bollinnehav och några chanser som till slut gav utdelning till 3-3. Men mot slutet av matchen kom SUS igen spelmässigt och började skapa mer framåt. Efter ett snyggt anfall med inlägg från högerkanten och Jonas dundrar Erik in en utstudsande boll till 4-3. Detta var ca 5 minuter före full tid och SUS spelade sen av matchen proffsigt. Italienarna var besvikna, SUS var nöjda. Många gjorde riktigt fina insatser. Tollmar visade verkligen vägen offensivt och Davas höll imponerande klass på mitten. DD tillsammans med nya Johan var ett utmärkt mittlås och Nisse (min kompis sambos lillbrorsa) som inte spelar elvamanna på rätt många år spelade fantastiskt bra. Jimmy visade på sin högerbacksplats hög klass. Väldigt säker med bollen, placeringssäker och proffsig rent allmänt. Riktigt bra idag helt enkelt. Anton visade gång på gång vilken utsökt teknik han har. Kanske kunde han släppt bollen i lite tidigare läge nångång, men annars var han snudd på felfri. RZL spelade grymt säkert som back, vilken jäkla krigare han är. Simon spelade stabilt på topp och bidrar även mycket i spelet utan boll. Erik spelar hela tiden klokt och vägvinnande på sin kant och gör även jobbet hemåt föredömligt idag. Tollmar kommenterade efteråt att vi gjorde ganska få misstag idag och det kan jag hålla med om. Lagdelarna höll ihop och vi förlorar sällan bollen i enkla lägen, vilket är viktigt för arbetsmoralen som sprids i laget. 

Sammanfattningsvis var detta ett tydligt styrkebesked. SUS finns, även rent fysiskt, och det är kvalitet i varje del, och SUS vinner. Nästa söndag väntar Oranje kl 18:30 på Kärrtorp. Då har vi förhoppningsvis Måljonas i mål.



Guld-dojjor:
DD 2st
Tollmar, Davas 1st

7 kommentarer:

Erik sa...

Bestå av vadå? Väntar spänt på forts av rapporten.

Axel sa...

Råka publicera innan jag var klar.Skön seger idag asså.

Björn sa...

Starkt SUS!

Erik sa...

Glöm inte din stabila insats i målet Axel! Bara att du stod där förtjänar ju beröm, och nu gjorde du det dessutom med den äran. Det som inte klistrades boxades resolut bort osv.

Axel sa...

Att jag stog var nog större än hur jag gjorde det. Är tämligen säker på att Chrille hade hållit nollan faktiskt. Hoppas på honom till nästa match. Känner att det finns mkt mer att nämna om den här matchen. T ex är Davas shorts-story något extra.

Axel sa...

Ska jag utse en person som betydde mest för segern så är det kanske Jojje! Han fixade in två mkt lovande nyförvärv och bara hans blotta närvaro fick en att känna att SUS framtid är ljus.

SirMoose sa...

Tittar man på truppen får man flashbacks till 1999. En massa ungtuppar med framtid i blick, redo att ta sig an det tunga arvet SUS. Ger framtidstro!