fredag 31 maj 2013

SUS - SP Seger 7-1 (4-1)

Missas på bilden: Max och Patá


1-0 Davas (Kristoffer)
2-0 Patá (frispark)
3-0 Kristoffer (-)
4-1 Patá (?)
5-1 RZL (Erik)
6-1 Max (Dan)
7-1 Aaron (-)

Återigen var det arbetsamt för Fyrklövern att få ihop ett slagkraftigt lag till matchstart men efter ett antal telefonkonferenser och tack vare stora uppoffringar från flera spelare fick vi till sist ihop 13 stycken mer eller mindre skadade susare till matchstart. Iman blev kidnappad till Warsawa för 30-årsfirande och Hallbergs bortglömda avstängning som någon SUS-antagonist glatt påminde om på matchdagen var hårda slag. Men, i sista stund fick vi in en nygammal favorit i form av forwardsstjärnan Patá från Botafogo. Matchen var till slut avgjord redan vid skrivbordet på SUS kansli, kan man säga. Vad som återstod var en behaglig promenix i solen uppe på Hagen.

Erik som är lite ny i laget sms:ade innan och varnade för att han kunde bli lite sen. När han kom var vi sex spelare. Men vid avspark var ju alla på plats, fantastiskt egentligen det där. Sen var det många år sedan jag upplevde en så somnolent stämning på en fotbollsplan. Direkt på avspark kändes det kolugnt. Det var direkt meditativt att vanka av och an i backlinjen i trygg förvissning om att ingenting kunde hindra SUS från att likt tidvattnet gradvis dränka de stackars storkyrkopojkarna. Det var som att SUS i varje moment ställde sig frågan -vilket är det bekvämaste alternativet här?

Alla som ser lagbilden ovan ser att vi hade extremt hög potential och just därför kan man unna sig att ta det lite lugnt, det har alltid varit SUS modell. Davas satte en tidig strumprullare, Patá överaskningsplacerade en frispark vid stolproten och Kristoffer lobbade in 3-0. Cirka 20 minuter var då spelade. Sen går undertecknad och drömmer lite, tänkte kanske på reproräntan eller nått, och upphäver då en offside så att SP fick göra ett tröstmål. Sorry Chrille, du förtjänade en nolla i protokollet egentligen. Patá rundar målvakten till 4-1 innan pausvilan. I andra halvlek upptäckte vi att det gick att dra ner tempot lite till. SP ska dock ha en eloge för att de inte gav upp, dom var faktiskt bollförande rätt ofta och hade några avslut. Sveriges mästerkock Tom på mittfältet bjöd fint motstånd mot Stefans virtuosa bollbehandling och Matte Olsson är ju verkligen tung därframme för SP.

RZL som fått förtroendet på topp petar in en retur på Eriks fina frispark. Max som också fick förtroendet på topp lobbar kontrollerat in 6-1 när han ser att målvakten står en bit ut, och Aaron avslutar målproduktionen med en precisionslyftning in i krysset (målvaktstavla).

Ska bli kul med lite bättre motstånd i kommande två matcher: Westis och Snipers. Matcherna är då bara två dagar efter varandra så nu måste vi verkligen vila upp oss ordentligt till nästa sön-tis.

ciao,

A

6 kommentarer:

Max sa...

Är lite sugen på en assist på tiptaps mål.. Mitt inlägg som dimper ner och han målar snyggt. Lite hockey över claimet så jag fattar om det inte godkänns.

Axel sa...

Hehe, får ta det ett varv med sekretariatet.

Kul seger.

Rickard KFK sa...

Nu skulle jag aldrig ifrågasätta SUS statistik, men har ni fått rätt på målen? :P

Såg första halvlek, och det var en del fina mål även om målvakten i SP kanske inte gjorde den starkaste insatsen man sett i div 7...

1-0 var väl det relativt lösa skottet som gick in lågt vid stolpen?

2-0 var väl det grymt snygga målet där spelaren lyfter med sig bollen och sen lobbar över keepern?

3-0 var väl den snabba frisparken?

Och 4-1 var väl friläget där man dribblade av målvakten och sen retfullt gick ända fram till stolpen innan man la in den? =)

Eller har jag fel? Kan mycket väl vara så! =) Kan ha blandat ihop den kronologiska ordningen på 2 och 3-0 =)
Tycker dock att SUS med lite mer noggrannhet hade kunnat straffa SP klart hårdare i första halvlek, man fick stora ytor och lägen då SP gav bort bollen mitt på egen planhalva i uppspelsfasen.

Aja, oavsett vilket, 7-1 är alltid klart godkänt!

Axel sa...

Tack för referat Rickard. Du föreslår kort o gott omvänd ordning för 2an o 3an. Kan stämma, jag minns inte.

Kul med storpublik med många KFKare och Snipersspelare som letat sig till Hagen för att se SUS en fredagskväll. Vi tog chansen att dra ner på tempot till en nivå där risken för skador och trötthet är som allra lägst. Stämningen på planen var sömnig redan innan 1-0 eftersom matchen redan efter de första bollkontakterna kändes avgjord. Det är roligare att möta bättre motstånd.

Davas sa...

RZL och Axel – vilka knutna nävar, och samtidigt så olika uttryck...

Och Leppen – som helt ser ut att tappa greppet om sin.

Kristoffer sa...


Kul match!

Jeg hadde assist på målet til Pata hvor han rundet keeper. Möjligt jag hadde assist til Davas också, men ballen var kanskje innom Stefan?