fredag 24 maj 2013

Matchrapport: AC Azzurri - SUS IF 2-4 (0-1)



Mål:
1-0 Kristoffer (Björn)
2-0 Hallberg (Hallberg)
3-0 Stefan (Davas)
4-0 Amir (Hallberg)

Gula:
Hallberg 2 (utv), Jens, Amir


Rätt soft kväll på Hagens tvåa. SUS hade hög kvalité, det kände man direkt, även om spelet klickade lite emellanåt. Men med den här truppen vinner SUS alla matcher, det vet vi nu känner jag. Amir borde fått en straff nångång i kanske tionde minuten efter kapning i deras straffområde men märkligt nog blev det inte det, det blev inspark istället. Nyförvärvet Jens visade genast klass som mittback. Azzurris SUS-vän Stefano är ingen lätt spelare att vinna nickdueller mot men det gjorde Jens så konsekvent att Stefano tillfälligt nästan tystnade. José spelade glimrande säkert som vanligt. Älskar när SUS har självförtroende även när man rullar runt i backlinjen och inte tvekar att byta kant genom att lugnt lobba över stötande motståndare. Det är Sus. Första halvlek handlar mest om att vänja sig vid det usla underlaget, 2an är verkligen en usel plan, ojämn och jävlig, rullande boll börjar liksom studsa av sig självt. Det är egentligen bara Stefano Amato och Andrea Dossea som känns farliga i Azzurri. I paus konstaterar vi att ett mål till nog är allt som krävs för att knäcka Azzurri slutgiltigt.

Nästan direkt på avspark via inspel från högerkanten från Davas drar Hallberg iväg ett majestätiskt långskott som går i ribban och studsar ut till en framrusande Hallberg som stöter in sin egen retur. Azzurris försvarare och målvakt såg just väldigt knäckta ut efter den kraftfulla uppvisningen. Kort därefter nickar matchens lirare Stefan in en fint slagen hörna från Davas, och inte långt därefter målar Amir efter fin framspelning av Hallberg. 4-0 känns logiskt men spänningen i matchen är helt borta. José  och Davas får tyvärr känningar i sina lårbaksidor och tvingas bryta. Hallberg drar på sig sitt andra gula efter en helt vanlig närkamp om bollen. Precis som förutspått behövdes alltså femtonmannatruppen utnyttjas fullt ut. Väldigt positivt var att Amir höll och spelade samtliga 90 minuter, mot slutet som innermitt. Har nog inte sett honom så fysiskt kapabel i SUS-tröjan tidigare. Stefan gör återigen en grym match och höll han med hela vägen. Det måste vara så knäckande att möta Stefan när han är på det här humöret, han går liksom inte att ta bollen av, och själv snor han bollen från motståndarna hela tiden. Björn gör det fint i sin comeback efter höftsträckningen, hans instinkter runt straffområdet verkar vara intakta, men han har nog en bit kvar till storformen. Yttermittfältarna har det inte särskilt kul på den här skitplanen, men Davas hade en del fina räder och Tip-tap dribblade fint på sin vänsterkant och hamnade ju i målprotokollet igen. Sauter och Mange P gjorde comeback efter längre tids susfrånvaro och bägge gjorde det bra. Azzurris båda mål mot slutet var resultatet av små individuella sus-misstag, det första var när den annars så stabile Jens sparkade i luften som siste man så att Andrea friställdes med Jonas, det andra var väl en frispark som kanske gick in lite för lätt. Annars gjorde Jonas en riktigt bra match i målet med en demonräddning på närskott i första t ex. Jonas snack är väldigt värdefullt för backlinjen lade jag märke till och hans coolhet i spelet med fötterna betyder mycket också.

Det var skönt med en säker seger men det är ännu roligare att vinna jämna matcher. Vi har SP nästa vecka (fre 31/5 kl 18) och sen matchas SUS väldigt tajt i matcherna mot Westis (sön 9/5 kl 20) och Snipers (tis 11/6 kl 20.30) tätt inpå varandra. SUS vinner nog alla tre matcherna om vi blir lika starka som i denna match,

8 kommentarer:

ADG sa...

Heja SUUUUUUS!!!!!

dale sa...

hurra!
grymt!
gillar att hallberg å björne vart å köpt sina overaller på samma ställe. gulligt!

Björn sa...

Köp två, betala för en - superbra!

Henrik Hallberg sa...

Seger på lilla planen!

Björn sa...

Märktes att jag inte lirat på ett tag, borde satt två idag...

målisjonas sa...

SUS kändes väldigt stabila genom hela matchen, och trots känslan av domaren konsekvent blåste frispark emot oss så var det inte så många fler än jag själv som gnällde.

Jens/José var mycket stabila och bollsäkra i försvaret. Kul att se. Som Axel noterade så brast koncentrationen längst bak ibland efter 4-0, men på det hela taget en helt ok skitmatch där vi vinner rättvist.

Tycker att RZL ska ha lite credd för sin snygga bortbröstning på mållinjen vid ställningen 0-0.

Amir sa...

Aron fick gult inte Jens. Aron är agro asså! ;)

Davas sa...

Förresten: grattis Danne! Vi saknade dig igår.

Tillbaka mot SP får vi hoppas.