fredag 26 april 2013

På Babel Deli…

På Babel Deli i Stockholm formligen flödar Club-Maten. Vid första anblick kanske det kan se ut som om den mest smyckar butiken, med flaskor uppradade längs restaurangens väggar, och uppställda som prydnadsföremål bredvid utskänkningsdisken. Tittar man närmare kan det kanske se ut som om den ligger väl förborgad i djupa glasmontrar, i sådana mängder att det knappast tyder på någon vidare åtgång.


 


Men allt det där är en chimär. Babel Deli tycks nämligen vara Club-Matens förlovade land, och en plats där mången tillvänjning äger rum. Var man än vänder blicken ser man människor med en Mate framför sig. Man ser dem ta en klunk, och man ser förbryllade miner. Man ser dem syna sin flaska, och läsa länge på etiketten, för att sedan låta sig smaka ännu en gång. Inte sällan ser man så ett belåtet leende sprida sig över ansiktet – belåtet, men fortfarande smått perplext. Vad är det egentligen jag har i min hand, tycks många undra på Babel Deli.

Ja, det vet naturligtvis SUS, och även Peter-John Watson, och några med honom.

Vad intressantare är, är hur muntergöken vid hörnbordet skulle beskriva sitt möte med Maten. Och vad mannen vid vattenkranen egentligen tänkte och tyckte om sin Mate-Cola. Tills någon låter aktivera sin voice-memo, och faktiskt ta upp deras innersta resor, får vi tolka i miner. 

6 kommentarer:

Max sa...

Tipsade ju om Babel deli här tidgare så det är ju kul att fler från SUS hittat dit.

Axel sa...

Vilket himmelrike!

Davas sa...

Max, jag hade glömt. Men vilket Mecka det var!

Axel sa...

Verkar finnas två, en på Kungstensgatan och en i Hornstull, vilken är detta och vilken var Max på?

Davas sa...

Kungstensgatan. Vasastan för alltid!

max sa...

Alltid vasastan. :)