måndag 18 april 2011

Sthlm Snipers IF - SUS IF 1-4

Ett fint SUS-anfall mynnar ut i att Patrik kommer runt på kanten och slår ett inlägg. Stefan, som tagit löpningen från mittfältet, möter med pannan och bollen går i en perfekt båge in i mål via bortre stolpen. Vansinnigt snyggt! 3-1 till SUS i den strålande solen på Essinge IP och matchen var avgjord.
Innan dess hade dock Snipers tagit ledningen i början av matchen då SUS ännu inte kommit in i matchen och vi strulade till det lite för oss själva. Kvitteringen kom omgående då Linus snappade upp en dålig pass och la den direkt i djupet till Daniel som efter att ha vridit och vänt lite mellan mittbackarna kunde skjuta lågt vid sidan av målvakten fram till 1-1.

Stefan var dock involverad i mycket framåt denna dag. Målskytt alltså vid 3-1. Vid ställningen 1-1 stressade han fram ett självmål då han gick på Max fina långboll och därmed tvingade Snipers mittback att nicka över sin egen målvakt. I slutet av matchen revs han även ner i straffområdet och Linus förvaltade straffen på bästa sätt fram till 4-1.

Det var ingen höjdarmatch av SUS men med tanke på att det var utomhuspremiär så var det klart godkänt. Vi gjorde det som krävdes. Som vanligt såg det riktigt bra ut då vi höll bollen inom laget utan att forcera avgörande pass. Det ledde ofta till farliga chanser såväl via kanterna som centralt. Dessutom fanns en extra dimension i Chrilles perfekt avvägda svepande bollar från mittbacksplats ut på kanterna som gjorde att vi fick en del snabba bra anfall också. Försvarsspelet var bra om än lite bekvämt i hemjobbet från mittfält/anfall.

Mcyket kom också att handla om domaren som väl inte var någon höjdare. Framför allt hade han förtvivlat svårt att motivera sina konstiga domslut och han fick därmed snabbt SUS emot sig. De tre mest minnesvärda ickedomsluten var:
- Snipers anfallare körde över Jonas i mål utan konsekvens.
- Spelare störtade fram och ställde sig på bollen när vi vill slå en snabb frispark. Ingen varning ens när Johans frispark träffade spelaren.
- Ingen straff trots att en Snipersspelare får bollen klockrent på handen i straffområdet då han är uppe och flaxar med armarna för att skydda sig mot ett skott.
Men ok, vi gnällde på det mesta annars också och fem gula pga av snack är ju inte ok. Liten skärpning där till nästa match.

Snipers då? Jo, bättre än för två år sedan, med bl.a. en riktigt bra mittback. Men de hade svårt att bygga upp konstruktiva anfall och de gånger vi lät bollen gå inom laget öppnade det för det mesta upp sig rejält i försvaret. Men de kämpade och peppade även om de också gnällde på att vi gnällde, den s.k. Gnäll-Gate var ett faktum. Heder även till deras mittback/kapten som, antagligen i frustration över resultatet och allt snack, gav Björn en eftersläng i slutet av matchen men som direkt efter kom fram och skakade hand och bad om ursäkt. Snyggt!!!

Hur som helst en kassaskåpsäker vinst för SUS som nu får två veckor att vila upp sig inför nästa match mot KFK på Hagen.

5 kommentarer:

Axel sa...

Fantastisk rapport!
Så skönt att vara igång och att SUS är sig så likt. Så många kvaliteter i det här laget att man baxnar.

Jag skulle också vilja höra Max redogöra för hans meningsutbyte med en snipersspelare. Jag har för mig att Max fick en oväntad förolämpning men att spelaren sportsligt bad om ursäkt efter matchen? Berätta Max, vad hände?

Johan seidefors sa...

Fin rapport. Håller med om att gnället kan och bör minska. Vi kan väl införa egna kort som vi kan ge varandra under matcherna - det vore att ta det hela till en ny nivå. Axel exempelvis, kanske tilldelar mig det gröna kortet, vilket betyder omedelbart byte i syfte att kyla ned humöret. Roligt.

Björn sa...

kanonbra matchrapport och lysande förslag från Johan angående egna kort. Jag borde fått det svarta kortet ett par gånger efter sumpade målchanser vilket betyder "sätt bollen i mål för helvete!"

Axel sa...

Ja, här har vi verkligen något. Med ett intrikat färgkodssystem kommer vi elegant kunna styra varandra under match samtidigt som vi säkert förbryllar motståndarna.

måljonas sa...

Snipers har förmedlat tidsangivelser för målen

10 min 1-0 Thor Asmundsson (Pierre Thomas)
11 min 1-1 SuS IF
21 min 1-2 SuS IF
25 min 1-3 Självmål
63 min 1-4 SuS IF (straff)