söndag 17 april 2011

Gnäll-gate

Den urartade diskussionen om gnället når nu nya nivåer när STJD riktar skarp kritik (läs: gnäller) på delar av fyrklövern som i en kommentar här på STJD gnäller på att Ettan i samma inlägg gnäller på att Snipers under matchen gnällde på SUS gnäll (också under matchen), som riktades på mot domaren och motståndet.

Men låt oss minnas tillbaka:
Det är svårt och säga om det var försommarsolens sällsamma strålar eller domarens frekventa viftande med det gula kortet som brände i ansiktet efter premiärmatchen. Frågan många ställde sig är om domaren någonsin tagit fram osten så många gånger i en fight helt utan närkamper? Helt utan närkamper efter det att deras centrale mittfältare överfallit (bokstavligt talat, föll han över Jonas) vår målvakt, kanske ska tilläggas - UTAN KONSEKVENS. För är det inte så att om domaren direkt lagt sig på en acceptabel nivå hade inget av det som sedan hände någonsin hänt (lite back to the future, men ni fattar)? Någon var ju tvungen att gnälla lite där. En sak ledde till en annan - gnället eskalerade.

Summering: Det var inte vårt fel och domaren och Snipers är bara gnälliga! Usch!!

6 kommentarer:

Axel sa...

Jag gör en helomvändning efter att ha funderat lite. Det var faktiskt domarn som började att gnälla på SUS! Och han var jätteorättvis och dömde mot SUS hela tiden. Det hade varit ryggradslöst av SUS att inte gnälla, klaga och hojta från planens alla hörn vid precis vartenda domslut. Han behövde ju hjälp men förstod det inte själv. Problemet var kanske att han var döv. Samma saker behövdes upprepas om och om igen, men trots det helt utan effekt på hans inlärning. Här hade han ju chansen att lära sig allt om fotbollsregler som han tydligen missat på domarskolan men han verkade inte det minsta tacksam för det. Rätt fräckt när SUS i bästa välmening vill höja nivån för allas trevnad.

Johan seidefors sa...

Kommer ni ihåg den gamla Staffan Hildebrand-filmen: "Ingen kan gnälla som vi"? Den har jag alltid gillat.

Axel sa...

SUS borde kanske åka på träningsläger till Gnällbältet för att finslipa munlädret. Det gäller ju att "ta makten över språket" som Alliansen brukar säga va. En fotbollsmatch måste först vinnas verbalt innan det överhuvudtaget är intressant att räkna antal mål osv.

måljonas sa...

Förutom att vara med i gnälltoppen så kan vi nu summera första omgången i serieledning.

Enda matchen som inte fanns med på STFF:s tabell var Kronis-Makkabi som tydligen slutade 1-1 efter en match med 7 gula och två röda. Kan bli en kul säsong!

Davas sa...

Krossa Kronis!

Davas sa...

Först verbalt, men utan att läspa.