tisdag 9 oktober 2007

Osannolik avslutning på säsongen

Trots att det gått flera dagar sedan säsongens sista inlägg slagits är förvirringen total kring hur sluttabellen i division7D kommer att se ut. Här på Bloggen har diskussionerna handlat om regeltolkningar och möjligt avancemang men vad ingen verkar ha tänkt på är hur den omräknade tabellen faktiskt skulle komma att se ut. Alla har varit så inställda på att Stora Silvret så klart kommer tillfalla oss i händelse av uteslutning av Rara Avis att vi inte tittat på resultatet.

Förutsättningarna är följande: Rara Avis lämnade W.O i säsongens sista match. Reglementet säger att ett lag som lämnar W.O i sista omgången blir direkt uteslutna. Men lagets resultat kvarstår, troligen för att förhindra lockelsen till mutor och liknande. Ett undantag finns dock på denna regel, enligt Björns kontakt på STFF, och det är om det är lagets andra W.O under säsongen. Då detta är fallet för Rara så borde de uteslutas och deras resultat räknas bort.

Den sluttabell som nu finns på STFF säger:
1 Tudor
2 FKNS 51-20 +31 34p
3 SUS 59-33 + 26 32p

Resultaten mot Rara blev för SUS 2-2 & 4-0. Alltså 4p 6-2 i målskillnad.
För FKNS 6-0 & 4-0, sex poäng och 10-0 i målskillnad.

Utesluts Rara, vilket bör vara fallet då de under säsongen lämnat två W.O, blir den nya sluttabellen:
1 Tudor
2 SUS 53-31 + 22 28p
3 FKNS 41-20 +21 28p

Alltså Stora Silvret till SUS med ett måls marginal.

Orättvisa skriker vissa, men de välorienterade vet att denna sluttabell är mer ärlig än någon annan. Ty om inte Panama dragit sig ur hade serien gått till handlingarna med SUS som tvåa och FKNS som trea. Så nu är det upp till STFF att utreda ärendet och förhoppningsvis komma fram till samma slutsats som oss.

För visst vore det härligt att få kröna vårat 40-års jubileum med att återigen kamma hem Stora Silvret!!!!

8 kommentarer:

Davas sa...

Helt rätt!

SirMoose sa...

Vi ser inte ut att bli bästa tvåa vid omräkning av tabellen. Om man tittar på poängsnittet ligger vi först på femte plats. Om inget lag dragit sig ur skulle vi dock varit nära.
7A Vasastan 2,055p
7B Hagalund 1,94p
7C En Bro 1,875, hur gick det till?
7D SUS 2,0
7E Enskedekamraterna 2,125
7F Zinken 1,94
7G Andino 2,33
7H FC Stockholm City 2,125

Davas sa...

Phew!

Anonym sa...

Det här är det sjukaste jag varit med om som pro inom fotboll.

Är det bara bästa tvåa som kliver upp ett pinnhål?

J

Anonym sa...

Det är något magiskt med FKNS och slutplaceringar! Förra säsongen ledde vi serien på målskillnad inför sista omgången och vår sista match spelas på Stadshagens konstgräs en fredagkväll. Direkt efter vår match, på samma plan, spelar sedan våra antagonister (Storkyrkopojkarna). Efter att vi i matchinledningen mot Norrtull släpper in en balja, vänder vi sedan på steken och vinner med komfortabla 1-8 och slutar därmed på +40 i målskillnad. Storkyrkopojkarna, som mötte Alla Tiders, hade +31 i målskillnad inför matchen som självklart vinns med 10-0... Ridå! Till råga på allt så hör StFF av sig några veckor senare och meddelar att vi ändå knipt den absolut sista andraplatsen upp i sexan. Ytterligare några veckor senare ringer StFF igen då dom fått in en överklagan och bums är vi tillbaka i sjuan igen.

Sen kommer den här dramatiken! Det svänger om FKNS!

Axel sa...

Vilken nagelbitare! Har StFF tillfrågats om hur tabellen ska se ut?

Björn sa...

hmm, spännande. Vid jämförelse med andra serier kanske vi får tillgodoräkna oss WO-segrar mot de uteslutna lagen... i så fall blir vårt snitt 2,222

och att vi skulle ta Stora Silvret vid omräknad tabell var det väl aldrig nån tvekan om...

Björn sa...

Tabellen omräknad på stff...

Stora Silvret till SUS!!!