torsdag 18 oktober 2007

Mål + assist = poäng 2007

Statistikgenomgången av säsongen 2007 fortsätter med den offensiva produktionen i form av mål och assist. Vi börjar med målen som gjordes.

Under en säsong där vi gjorde 64 mål på 17 matcher, 3,8 mål i snitt, var det 16 spelare som nätade.
Skyttekung i SUS 2007 blev Björn som gjorde imponerande 15 mål på 13 spelade matcher. Emil följer med nästan lika imponerande 14 mål på 14 matcher.
Flest antal mål i en match av SUS var sju stycken (höstmatcher mot Rara och Kronis) och vi gick mållösa av plan endast en gång. Såväl Björn som Daniel gjorde tre mål i samma match två gånger. Björn i två på varandra följande matcher mot Rara och Atlas och Daniel två gånger mot BOIS.
Assist
54 assist på 64 mål betyder att tio mål var soloprestationer. Inte så konstigt kanske med all den individuella skicklighet som finns i SUS.
Daniel hade flest assist med elva, följt av Emil på åtta. Här kan man även notera att Emil drog in hela fem poäng i publikmatchen mot Kronoberg.
Totalt ger detta följande poängliga:

Emils dödliga kombination som målgörare och framspelare gör att han tar hem poängtiteln före Daniel och Björn. 22 poäng av Emil på 14 spelade matcher ger skyhöga 1,6 i snitt. Tobias gör en mycket stark rookiesäsong och skrapar ihop hela elva poäng och därmed en fjärdeplats i poängligan.

3 kommentarer:

Axel sa...

Snygg presentation av poängligan.

max sa...

Snyggt att de bästa offensiva spelarna delar på titlarna.

Björn-Mål
Danne-Assist
Emil-Poäng

max sa...

Kul att varje poäng var avgörande för stora silvret då vi knep det med ett måls marginal.

Alla var alltså delaktiga på ett eller annat sätt. En laginsats!