lördag 25 augusti 2007

BJÖRN HALLDÉNS GULD-DOJJA (RARA AVIS)


Rara Avis away - love it.
Å andra sidan: matchen spelades på gruset en fredagkväll. Knappast den mest emotsedda fighten på förhand. Trots det ställde SUS ett mycket slagkraftigt lag på benen. Genidraget att tidigt ställa sig in hos domaren (bild ovan) skulle också visa sig mycket viktigt - för att inte säga direkt avgörande - när vi började smälla på deras #11 i parti och minut. Det enda gula kortet jag kan komma ihåg drabbade just #11 då han i någon slags bakvänd frustrerad hämndaktion ställde sig framför bollen vid vår frispark. Då njöt vi. Nästan lika mycket som när deras yttermittfältare vrålade F***A efteratt ha blivit tunnlad på mittplan. Underbart.

Matchen var väl sådär men målen trillade in och SUS gjorde det bra. Dojjorna faller ut enligt följande:

5: Björn
Som skytteligaledare borde man kanske inte få beröm för att man "gör sitt jobb"... men att kontinuerligt leverera mål från en central mittfältsposition är imponerande. Den här matchen gjorde Björn tre mål (igen) och förtjänar högsta betyg.

4: Johan
Hmmmm. Redaktören har efter långa interna diskussioner valt att följa Björn Halldéns grundvalar och ge betyg till sig själv. Johan rykte sig/mig i kragen. Drömmål, massor med snygga kapningar och inget kort. Hit med fyra dojjor.
.
3: Nico
Nico gör det så otroligt bra var han än spelar. Den här gången dök han upp på ytterbacksplats och skötte både det offensiva och defensiva perfekt. Egentligen borde väl i samma veva en taktik-dojja delas ut till fyrklövern för att de disponerat laget så bra, men det finns ju inga sådana så...
.
2: Russell
Russel ångade på ute på sin kant och löpte mer än någon annan. Med och utan boll. Förbi och/eller över sin back. Hårt jobb med extra allt.
.
1: Dan
Det lättaste sättet att erhålla en dojja är att kasta grus på motståndaren. Det gillar STJD. Snyggt Danne, snyggt.

3 kommentarer:

Daniel sa...

Jag kan bara hålla med - som vanligt.

Matchens behållning, förutom de fina målen (iaf Johans - sorry Björn), var helt klart deraas nr 11 som direkt utmärkte sig som en liten gnällpik och sen fick betala för det resten av matchen. Hans tröja var dubbelt så smutsigt som Russells - det säger en del.

Björn sa...

det enda att anmärka på är väl att Johan inte fick ett gult kort...

Axel sa...

Otroligt pricksäkert i dojjan-utdelningen men JS kunde fått 5 tycker jag. Björn höjde sig inte så värst mycket, han är ju så där varje match numera. JS däremot var i en sällan skådad högform. Mäktig att se "in action" i såna här matcher.