söndag 7 september 2014

SUS IF - FC Tolkarna 5-0 (1-0)


Mål:
Hallberg (Elo)
Hallberg (Johan)
RZL (Lepp)
Stefan (Elo)
Lepp 

Gulddojjor
Elo 2
Stefan 1
Lepp 1

Rekord:
Chrille höll nollan för tredje matchen i rad, nytt SUS-rekord!

Publik:
Danne, Molly, Nora, Malin, Maja
(Var är BEEJAY förresten? Saknar han!)

Matchrapport:
Tänk om Tysklands mittbackpar Hummels och Mertesacker ringt och ställt in två timmar innan VM-finalen i somras? Nog hade väl Messi blivit världsmästare då? Ett identiskt scenario drabbade idag SUS när Jens och Jojje bägge fick förhinder med kort varsel. Men störde det SUS? jo lite förstås, men inte tillräckligt för att segern och Chrilles noll-svit skulle vara i fara. Det säger allt om Nya SUS. Kvalitet i varje del.

Innan värvningsfönstret smällde igen natten till i måndags lyckade Fyrklövern värva Niklas, eller "Puskás" som han snabbt omdöpts till. Han fick tillsammans med Axel bilda mittbackspar i sin SUS-debut. Efter lite trevande inledning så fick backlinjen ihop sitt spel och tillsammans med en Chrille i storform höll dom sen rent. 1-0 kom redan efter några minuter. Elo, kanske en av planens bästa spelare idag, slog en perfekt cross-boll från sin vänsterbacksposition, en framåtrusande Hallberg lyckas nicka förbi en utrusande målvakt och rätt i mål. Tolkarna kämpade emot bra i första och spelmässigt var det bitvis ganska jämnt. Dom hade någon bra spelare framåt, men defensivt kändes dom inte så omöjliga och det var närmare 2-0 än 1-1 i paus. Ganska snart i andra gör Hallberg 2-0 på framspel från kapten Johan. Har för mig att han avslutade med en elegant lobb. RZL ökade på efter fint förarbete av Lepp från högerkanten. Elo flyttades upp på vänsterkanten i andra halvlek och var med sin snabbhet ett ständigt hot. I ett av hans anfall fick han in ett inlägg till Stefan som oerhört snyggt och kontrollerat lägger sig horisontellt i luften och volleysparkar in bollen otagbart vid stolpen med sin vänster... Dagens vackraste prestation. Leppens avslutande 5-0-mål var ett löst men väldigt välplacerat skott invid stolpen efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

Chrille, ja han fick kämpa för sitt rekord. Särskilt en benparad vid ett friläge i andra var det klass på. Andra minnesvärda moment var när Linus i sin comeback sånär satte ett friläge direkt i första, eller när Leppen bjussade Tolkarna på en giftig kontring direkt från deras hörnflagga. Domaren friade en tolk som sprang ner Leppen i andra. Det hela såg fult ut, han kapade Lepp strax efter att han slagit undan bollen. Domaren hade nån förklaring som gick ut på att det var OK att göra så även om Lepp såg ut att ha blivit rejält skadad (han fick byta ut men kunde spela vidare sen). Vår kapten tolkade detta som ett Carte Blanche att damma på lite extra i närkamperna därefter, något som kanske hade kunnat urarta, men faktiskt bara stannade vid några enstaka nedsparkningar. Domaren hade kanske glömt ostskivan hemma, för han nöjde sig med verbala tillrättavisningar genom hela matchen, och det ska vi kanske vara glada för.

Linus som ju inte spelat på ett tag (men som fortfarande är vass) kunde konstatera att vi gjort grymma värvningar men att det ändå känns precis som vanligt i SUS.

Nästa lördag är det dags för Camelen på Skarpnäcksfältet, hoppas på ännu en stark trupp då.

/A

8 kommentarer:

Erik sa...

Härligt!

Anonym sa...

Från BEEJAY.
Tack för din efterlysning Axel,
det värmer.
BEEJAY har pratat för mycket,förverkat sin roll,
blivit något SUS-pekt som figur.
Men jag är närmast i ett delirium,
efter SUS framgångar på sista tiden,och gläds över dom fantastiska värvningar ni gjort.
Westis blir kvar i 6an nästa säsong,vi möts med andra ord.
Hur vi skall bemöta era värvningar,det vet jag inte...
GO SUS GO.

Simon Öhrlin sa...

Sensationellt!

Axel sa...

Skönt att höra från dig BEEJAY! Ja jag var lite orolig.

BEEJAY har knappast förverkat sin roll, tvärtom. Det är delvis utifrån BEEJAYS kloka kommentarer som Nya SUS tagit form och man har ju känt en iver att få visa upp det sensationella som hänt för inspiratören till det hele.

Axel sa...

Det finns mycket att orda om dagens match f ö. Tycker själv att det blev en lite tråkig matchrapport, med tanke på hur mycket som var kul med dagens match. Det var t ex intressant att så många angav att de var bakis, minst halva laget. En - icke namngiven - spydde t o m i omklädningsrummet EFTERÅT. Vilken viljestyrka! Go SUS!

Anonym sa...

Haha, halva laget bakis. Låter ju som sus anno 2000-2001... /Björn

Anonym sa...

Trädgården stänger ju nu så då blir Henke ännu vassare :D :D :D ...tycker synd om Camelen redan

RZL aka "Shearer"

Jojje sa...

Härligt SUS !! Verkar ju lovande inför slutspurten.