söndag 28 september 2014

MAKKABI vs. SUS 2-1

Makkabi trivs tydligen mot SUS. Efter 1-3 i våras fick Makkabi slutföra dubbeln efter en tight match som började väldigt lovande för SUS del. Efter bara någon minut fick Björn tag i en långboll och såg RZL sprintandes in i en vidöppen vänstersida. Väl inne i straffområdet sänkte Makkabis Björn Borg-lookalike RZL och straff direkt. Något billig kanske men klart en stängning.

Men hur var det nu igen, vem tar den? Herr kapten Seidefors som brukar ta hand om dessa lägen, eller Björn som alltid är sugen? Eller ska RZL, som fixat läget, ta den? RZL själv höll på teorin att den som blivit fälld i alla fall inte ska ta den, så fram stiger till slut Björn som tyvärr inte får redig träff på bollen och målvakten kan ta den lätt.

Tyvärr ödesdigert, eftersom Makkabi i stort sett nästa anfall lyckas göra 1-0 i misstänkt offsideläge, men enligt Leppen korrekt dömd, och forwarden lyckades runda Chrille i målet och spräcka höstens facit: 5 matcher, dryga 460 minuter utan ett insläppt mål. Det hela kändes något snopet eftersom SUS hade börjat bra och skapade ständiga lägen under denna period med ytterbackarna Leppen/ Skogö som kom fram på kanterna och både mittlås och inre mittfält lyckades hitta varandra och skapa bra service för anfallet. Makkabi var dock inte helt ofarliga och kämpade bra på innermittfält och hade ett par kantspelare som lyckades bryta sig fria i farliga kontringar titt som tätt, men det kändes som att SUS hade bra kontroll på matchen.

Runt 30e minuten får SUS en hörna som slås av Erik mot bortre och hittar Stefan i typiskt "Stefan-läge" som nickar 1-1 helt fri. Vid detta läge kändes det som en SUS-comeback var på gång, men ännu en gång satte Makkabi en käpp i hjulet och tråcklade sig igenom på höger sida genom ett något passivt markeringspel från SUS sida, och lyckades hitta en fri medspelare som satte 2-1.

Som sagt var Makkabi inte helt ofarliga men SUS hade spelövertag och hade en rad bra lägen som borde ha straffat Makkabi både innan och efter 2-1 målet.

Stefan hade ytterligare en bra chans nästan direkt efter 2-1 målet, RZL vände på klacken efter en nickad skarv som målvakten tog vid stolpen. Minns ett långskott som höll på ställa målvakten. Elo & Skogö hade lekstuga och sprang sönder motståndet men Makkabi försvaret lyckades hålla rent resten av halvleken.

Andra halvlek och SUS övertaget blev allt tydligare efter 60 minuter. Det kändes som att både Jojje o Davas i backlinjen kunde trycka upp obehindrat och tillsammans med mittfältet hade väldigt mycket boll men mot ett samlat Makkabi var det märkligt svårt att ta sig förbi på kanterna. Och ju mer Makkabi tröttnade, desto mer "teater" uppstog med sedvanligt trash-talk i syfte med att maska sönder matchen, vilket klart var en lyckad taktik. SUS passningspel runt omkring mittfält var ofta bra men inläggen verkade inte hitta adress idag och Makkabi lyckades ofta få bort centrala bollar.

Dom farligaste lägena var nog SUS hörnor där Stefan nästan efter lite ping pong kunde ha kvitterat. Skogö hade ett giftigt läge efter inkast men fick bollen precis utanför stolpen. RZL hade Shearer-nick på Seidefors hörna. Björn, Simon, Linus högg på passningar men kunde inte riktigt få dit bollen. Tempot på bytena var inte heller bra vilket borde ha utnyttjats mot ett motstånd som inte hade avbytare alls och dessutom hade en spelare skadad sista kvarten!! Där kan nog undertecknad ta på sig den pucken. Kanske tappade vi kylan med att ständigt jaga matchen och stressade iväg lägen? Kanske borde man t.o.m. ha testat 3-5-2? Davas hade nog varit sugen på det… Eller hade, han var det (!), det sa han själv efter matchen :D och hade mängder av energi efter sitt "joggingpass" i backlinjen.

Makkabi verkar vara jinx-motståndet just nu. 

Dags för revansch mot Kungsholmen på fredag efter spelarleg-debaklet i våras, och avrunda en annars bra höst med ytterligare en SUS-vinst. 

Mål: Stefan (Erik)
Saknades: Axel, kolossalt
Lagbild: Knappast

Vid protokollet: RZL

11 kommentarer:

Axel sa...

Tråkigt resultat! Bra rapport!

Henrik Hallberg sa...

Nuförtiden spelar man endast för matchrapporterna. Resultatet i matchen är sekundärt. SUS 4-ever!

Axel sa...

En reflektion från en vindsvåning i Paris: "det låter som att det var motståndarna som var SUS". Har hon rätt?

Davas sa...

Mångbottnad reflektion. Menar hon "SUS tycks ha varit sin egen värsta motståndare" eller att faktiskt Makkabi gjorde en susk insats? Tror fyran gnällde för mycket för att det skulle gå att ta den liknelsen i hamn. Kanske snarare att motsåndarna var flanörerna i Paris?

Anonym sa...

Jag tänkte faktiskt samma sak i slutet av matchen. Speciellt som de inte hade några avbytare och således tvingades spela halvskadade och var så trötta att de la sig i närkamperna. Kändes lite läskigt att möta sig själv och på något sätt ödesbestämt att torska. Jag menar, vinner man någonsin matchen mot sig själv?
#13

Anonym sa...

Oooefff nu kommer vi in i klassiska tennissyndromet ; den inre "matchen mot sig själv" !!!
Nä Makkabi hade en taktik som gick hem, slow fotboll som frustrerade motståndaren

RZL

Axel sa...

Här har vi anledningen till att STFF skriver 2-1 till SUS. Det var SUS som slog SUS, med 2-1.

Axel sa...

Nu har dom korrigerat, där föll den tolkningen. Bon nuit!

Björn sa...

Hade en känning i ljumsken igår som inte känns helt bra nu på morgonen... Sista matchen i fara..

Johan seidefors sa...

Jag vill ha något slags pris för att jag under säsongen psykat Björn till inte mindre än TVÅ missade straffar! Den dansande rekordsiffran borde rullas ut god damn it. Blir det en tredje innan säsongen är slut?

Björn sa...

Haha, måste ändå säga att det var mindre psykning och mer usel straff den här gången... Men får vi straff på fredag tar jag gärna den igen... Så får vi se om JS kan lyckas en tredje gång. Eller om jag helt sonika sätter den då. Förutsatt att jag kan lira på fredag förstås (ljumskhelveten...)