måndag 22 september 2014

Ny nollning när KTH introducerades i division H7SUS


Notera hur fotografen snedställt och sidoförskjutit kameran för att på ett kongenialt sätt skapa dramatik i kompositionen. Foto: Domaren
Mål
1-0 Självmål
2-0 Björn (Elo)

Rekord
Nick-Chrille höll nollan igen! Nu femte raka. Otroligt.

Guld-dojjor
Nick-Chrille 2
Jojje 1
Jens 1

Matchrapport
Har ni tänkt på att Zeus, uttalat på engelska, låter ungefär som SUS? Om det nu var han eller nån annan som låg bakom det magnifika ovädret som svepte in över Stadshagen under söndagseftermiddagen, det kan vi låta vara osagt, men att det gynnade SUS råder det ingen som helst tvekan om. SUS behöver nått som avviker, nått som kittlar och nått som hotar för att vi ska prestera på topp och när vi på pappret är så starka att det ser ut som en promenadseger, ja då är vi faktiskt som svagast. Så när det blåste kuling och åskan gick, haglet smattrade och planen var ett öppet hav en halvtimme innan matchstart, då visste man att den här matchen skulle bli nått extra. Det var härligt att se hur ivriga alla var att få spela matchen, att ställa in var uteslutet. Tack o lov har vi Stadshagen 1 som hemmaplan, 2:an hade kanske inte gått att använda, men 1:an med sin naturliga avrinning var bara perfekt vattnad.

Endast någon minut över 16 blåste domaren igång. KTH:arna inledde hoppfullt och rätt frejdigt, höll i bollen, spelade runt och gjorde några försök i djupled. Men bara efter några minuter stod det nog klart för dom flesta, SUS försvarslinje var tätare än Rhoca-Gil, Jens och Jojje håller yppersta världsklass. Bara deras insats skulle förtjäna en egen avhandling. Dom teknikintresserade ynglingarna tystnade, tappade entusiasmen och lämnade självmant initiativet till SUS. Som stormen river öppet hav började SUS slita sönder ingenjörgossarnas försvar med blixtrande omställningar. Nånstans i mitten av halvleken är det Axel som från högerbacksplats söker Björn med en djupledsboll, det blir emellertid en felträff och några svordomar men bollen når trots allt Björn som stod kvar centralt och ändå inte tänkt löpa på den tilltänkta ytan. Björn klackar den vidare ner på vänsterkanten där en kvicksilversnabb Elo kommer flygande och rundar sin gubbe. Hans inspel snettinåttbakåt studsar på en Blandarenförsäljare och in i mål, 1-0! Helt logiskt och rättvist. Resten av halvleken dominerar SUS och har en boll i virket och några andra lägen där Björn hade kunnat måla. Ingen är så frustrerad efter missade målchanser som Björn, och det är väldigt roligt.

I pausvilan kändes det bra, SUS hade matchen dit vi ville. Sveriges "kungligaste" fotbollslag hade dock snackat ihop sig lite, verkade det som i början av andra. Dom började med högre och bättre organiserat presspel och SUS fick ägna sig en hel del åt att slå undan bollen, och vi lyckades inte riktigt etablera några längre anfall, även om det ibland blev giftiga omställningar. Men SUS försvarspel var fortsatt snudd på felfritt, och när motståndarna vid något tillfälle lyckades rinna igenom, då visade Nick-Chrille sin klass. Särskilt ett friläge kommer man ihåg. KTHarn slår en tunnel på en utrusande Chrille som i sista hundradelen lyckas vinkla ut bollen med hälens insida. Nick-Chrille har lyft sitt målvaktsspel och kan numera bara liknas vid Dino Zoff. Det är faktiskt remarkabelt. Har aldrig sett något liknande.

Nick-Chrille


Efterhand avtar teknologernas energi, eller om det är SUS som rycker upp sig igen kanske. Lustigt att gamla SUS skulle vara det fysiskt starkaste laget, men så är det. SUS är hårdast. Vi börjar skapa en hel del på kanterna. Kapten fick någon typ av känning redan i första och skolade därefter om sig till vänsterytter på eget bevåg. Davas och Hallberg ägde spelet på innermitt. Mot slutet börjar det spöregna igen vilket bara var trevligt och med en av matchens sista sparkar placerar Björn säkert in 2-0, otroligt skönt.

Verkligen en helgjuten insats från SUS, även om vi naturligtvis också kan bättre, om det nån gång skulle behövas. Minnesvärt att spela i sån extrem väderlek också, det var kul. Och det är roligt att SUS kan vinna matcher på så många olika sätt, det här var det sjätte sättet på lika många försök i rad, och nu är vi tvåa i serien.


/A

8 kommentarer:

Björn sa...

Bra rapport! Kan tillägga att Elo passade till mitt mål.

Axel sa...

Bra, då för vi det till protokollet.

Simon Öhrlin sa...

Skönt att det blev självmål i protokollet och inte mål för Elo på första målet. Har varit lite heta diskussioner i plugget mellan mig och Elo där Elo har hänvisat till att i hockey får den som sist rörde pucken målet vid självmål. Men det är ju Hockey som sagt.

I övrigt håller jag med om allt i rapporten. Lysande.

Jojje sa...

Vilket mittfält, störde och irriterade motståndarna hela tiden. Gav dem ingen tid att stå och måtta bollar. Det är enkelt att spela back då.

Davas sa...

Makalös rapport!

Henrik Hallberg sa...

En matchrapport att minnas!

Johan seidefors sa...

Ovanligt bra. Rapport.

SirMoose sa...

Enda som skrämmer är Uppflyttningsspöket!