tisdag 23 september 2014

Sir Niko Kronis

STJD har slarvat med omvärldsbevakningen, den saken är helt klar när vi nu ca tio månader efteråt upptäcker att vår favorittränare, Sir Niko Kronis, inte längre tränar Kronis. En sensationell upptäckt som hade genererat spaltkilometer av analyser och diskussioner i detta forum, om vi bara vetat om det när det hände. Av orsaker som inte riktigt framgår på nätet, slutade han alltså efter förra säsongen.

För nytillkomna STJD-läsare krävs kanske en liten recap: Genom åren har SUS odlat en särskild antagonism gentemot ett lag som kallas för Kronis men som egentligen heter Kronobergs BK. Man brukar säga att det aldrig är ens fel när två bråkar, men i det här fallet stämmer det inte. Det var helt och hållet SUS som var initiativtagare till den här schismen. Tror faktiskt det började med att Davas blandade ihop Kronis med Westis, och publicerade en helt oresonlig drapa riktad mot Kronis på STJD nånstans kring 2010. Kronis svalde betet och under några år var lagen som hund och katt. Kronis tränare, som efterhand valde att signera sina inlägg på STJD med Sir Niko Kronis skrev ofta, korta och ilskna genmälen, och andra Kronis-spelare hakade gärna på, allt till STJDs breda läsekrets stora förtjusning. Allt kulminerade i en sällsynt bråkig match ca 2011. Därefter arrangerade lagens lagledare en gemensam publikmatch, komplett med generösa priser till publik och matchens spelare. Efter det lugnade det ner sig lite, och en kärv med respektfull vänskap började växa fram. Säsongen 2012 gick Kronis upp i sexan och senaste mötet med SUS var en kylig träningsmatch innan säsongen 2013 som SUS vann med 2-0 (målen av en debuterande Erik) trots att vi saknade avbytare. Sista spåren på STJD finner vi i ett inlägg från 2013.

Kronis harvar i år alltså i botten av division H6C utan den tränare som tog dom dit, men frågan är vad som hänt med Sir Niko? Kanske tog han konsekvenserna av en svag debutsäsong i sexan, kanske värvades han till högre divisioner, kanske valde han att lämna fotbollen? Det vore roligt att få insikt i det här. Sir Niko har varit en förgrundsgestalt inom Stockholmsfotbollen och hans betydelse för STJDs besöksstatistik får inte underskattas.


/F

Edit: Skärmdump direkt från Kronis anakronism till hemsida, dessutom med tvivelaktig copy och allmänt gräsligt innehåll:



7 kommentarer:

Johan seidefors sa...

Den nyfikne klickar naturligtvis vidare i arkivet här till höger, där kategorierna #krossakronis och #fuckkronis vägleder besökaren till ämnets guldkorn.

Johan seidefors sa...

Letar febrilt efter matchrapporten om matchen där Kronis sjuka brödrapar försökte mörda Leppen. Kommer ni ihåg? Det fulaste jag sett på en plan (i princip). MInns någon när det var?

Axel sa...

Det var väl den där vi fick besöka hospitalet. Har för mig vi fick bra bilder.

Davas sa...

Jag missade den matchen, antagligen för att jag befann mig i Lund/Malmö/Köpenhamn. Vilket borde betyda att det var hösten 2009 eller våren 2010. Kanske rent av så tidigt som våren 2009, men det känns bara för länge sen.

Björn sa...

Davas, å andra sidan kan nog jag ha missat en match mot Kronis våren 2002. Det känns definitivt för länge sen.

Axel sa...

Klicka fram inläggen från tidiga juni 2011 så klarnar bilden, det var då leppen hamna i datortomografen.

Axel sa...

Efter närmare studier så visar det sig att Kronis skaffat ny hemsida på laget.se. Av gästboken där att döma så är Sir Niko Kronis fortfarande aktiv men numera i rollen som utsänd att spionera på motståndarlagen. The mystery unfolds...