torsdag 23 juni 2011

Vinnarstrategi Nr 1 - Mentalhygien

Den mentala hälsan är en förutsättning för framgångsrik idrottsutövning. Därför kräver Fyrklövern att samtliga SUSare vårdar sin mentala hälsa i enlighet med följande punkter:

§1 Sov minst 8 timmar varje natt. Om det är svårt att få till det, hitta en annan klubb. I SUS sover vi minst 8 timmar varje natt. Vi kräver att du som SUS-spelare är utsövd, inte bara på matchdagen, utan varje dag.

§2 Ät regelbundna måltider. Alla SUSare skall äta vällagad och näringsrik mat var fjärde timme alla dagar förutom matchdag då tiden ibland måste bli kortare för att inte måltiden ska infalla kortare än 2 timmar innan matchstart.

§3 Undvik stress. Stress kan indelas i positiv och negativ stress. Fuck that! I SUS stressar vi ändå aldrig. Ingenting kan jaga upp en SUSare. Vi har alltid någonting som är viktigare att tänka på; nämligen SUS.

§4 Vistas i naturen. Det är viktigt i vårt tidevarv att vi inte förlorar kontakten med vårt ursprung. Alla SUSare måste vårda den här sidan. I sommar gäller följande: ALLA SUSare befalls att gå ut i Naturen och reflektera över sin egen litenhet i universum.

§5 Vårda vänskapsband. I SUS är det här inte valfritt. Som SUSare förväntas man i varje givet läge uppträda på ett oklanderligt sätt mot sina vänner och sina vänners vänner. I sommar måste alla SUSare göra något extra för sina vänner. Det kan röra sig om att bjuda på middag, spontant ge en komplimang eller bara att finnas där.

§6 Skaffa dig aktiviteter i linje med djupt kända intressen. Som SUSare förväntas du ha ett passionerat förhållande till idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet. Alla SUSare ska i sommar fördjupa det här intresset genom att antingen se på fotboll live eller på tv, eller genom att läsa böcker eller tidskrifter som handlar om fotboll. Vid förhör ska de här aktiviteterna kunna redovisas (spara matchbiljetter och bokkvitton).

§7 Skaffa dig motion. Ja, fysisk motion är bra för den mentala hälsan ,så ja, det är obligatoriskt med god motion om man spelar i SUS.

§8 Skaffa dig positiva mentala bilder. Det kallas mental träning och det är obligatoriskt i SUS. Gör så här: Leta upp en spelsekvens i minnet där du gjorde något bra i SUS-tröjan, t ex ett snyggt mål eller en perfekt tackling. Tänk på den här sekvensen löjligt ofta, typ varenda kväll innan du somnar och varje gång du är på väg till en SUS-match. Har du svårt att komma ihåg något du själv gjort går det bra att tänka på Aarons stänkare i krysset för några år sen.

§9 Se på brister som förbättringsmöjligheter. Istället för att knalla runt och klaga och hitta fel och brister så skall man som SUSare alltid tänka ett steg till - vad kan jag bidra med för att förbättra för SUS? Sen gör man just det och inget annat.

Detta är alltså Fyrklöverns krav på spelarna i SUS. De som ertappas med att inte efterleva ovanstående drabbas av konsekvenser.

10 kommentarer:

Daniel sa...

AMEN!!!

Davas sa...

“…sen gör man just det och inget annat.”

Väl rutet.

Ettan sa...

Väl skrivet! Mental träning börjar ... NU!
Funderar på att kliva ned på mitten till hösten. Någon som vill byta?

Johan seidefors sa...

något av ett manifest!

Daniel sa...

Jag ska nog lägga lite extra krut på att reflektera över min litenhet i universum.

Davas sa...

Då nästa vinnarstrategi lanserats kan du dessutom börja fundera på hur du ska bli ännu mindre...

Björn sa...

Riktigt, riktigt bra!

Unknown sa...

Jag lider när ni är så långt nere i tabellen, så jag bjuder på en positiv minnesbild: Min bjudning med 34 sekunder kvar av premiären 2009 - hål i skopan och mellan benen...4-3 till SUS.

SirMoose sa...

Jag tror jag kan checka av samtliga punkter. Men det finns alltid mer att ge i alla dessa. Minst 10h sömn per natt!

Det är bara gå in i arkivet och leta upp de sensationella klippen med SUS-mål. Micke Grähs mål efter att hela laget nuddat bollen, Ettans friläge och så vidare.

Till och med SUS motståndare lever som SUS lär.

Gsus sa...

Måste säga att jag är lite besviken.... Förväntade mig minst 1 paragraf där det förkunnas att SUSare skall förakta Kronis ;)