onsdag 22 juni 2011

Fyrklövern formar framtiden

I folkmun har SUS allt oftare börjat jämföras med KFK. Det är inget annat än beklämmande. Även Kantarell har nämnts i något sammanhang. Det gör naturligtvis saken ännu värre.

Som en följd genomgår fyrklövern en tämligen omtumlande identitetskris. Plöjer Axel och Danne ned sin tid, sitt engagemang och sitt anletes svett i ett lag som jämförs med Stockholmsseriernas största förlorare genom tiderna? Spenderar Davas sina sista korvören på Grummes tvättsåpa, för att vaska upp skjortorna åt ett gäng blåbär så vilse i snårskogen att de snart gör bäst i att söka upp sina gula gamla kombattanter i korpserien? Riskerar Jujje sitt väl och ve, och inte minst sitt vänstra knä, för lagkamrater som helst väljer att vila på hälarna när motståndet väller mot honom? Och oroar sig Dan för matchdagen veckan igenom, bara för att bidra till en nederlagssvit som väl kan bli mer ihållande och generande än något Stockholmsfotbollen någonsin skådat?

KFK hade ju i alla fall vett att hålla käft när de låg och kravlade på rygg.

Ingenting synes vara omöjligt i dessa vimmelkantiga tider. Och det är hög tid att återta kommandot.

Det lär ha undgått få att fyrklövern inte är särskilt förtjust i det nyliberala tilltal som präglar maktutövning av idag; det som låter oss välja på egen hand hur vi ska hantera och attackera våra problem—såsom sviktande bollkänsla, bristande kondition, och tilltagande viktökning. Fyrklövern tror inte på den typen av lömsk valfrihet. Fyrklövern tror på vinst helt utan uppoffring, och helt utan vånda inför vad vi ska välja för att komma i form till hösten.

Således kommer fyrklövern att helt obarmhärtigt lansera fyra obevekliga vinnarstrategier som varje sann SUS-are har att förhålla sig till under sommaren. Dessa kan kanske uppfattas som lätt fascistiska. Men tänk inte mer på det. Fyrklövern känner nämligen ditt bästa, och vill bara väl. Följ dem, och fyrklövern kommer att återfå sin självbild, sin tro på SUS som en av Stockholms allra stoltaste klubbar. Följ dem inte, och fyrklövern kommer att vika ner sig på samma sätt. Sluta tvätta din tröja. Sluta boka din träningstid. Sluta fingera din namnteckning var eviga gång ditt spelarleg ska förnyas. Sluta bry sig om dig och ditt fotbollsliv.

3 kommentarer:

SirMoose sa...

Dracks det en del igår?

max sa...

Ser fram emot vinnarstrategierna så länge dom inte inkluderar gemensam uppvärmning.

Axel sa...

Vi drack precis så mycket som behövdes för att de riktigt stora tankarna skulle poppa upp.

Dom Fyra Obevekliga Vinnarstrategierna handlar om vad som krävs av varje spelare för att SUS återigen ska börja vinna "helt utan ansträngning".