söndag 5 juni 2011

MATCHRAPPORT: SUS-Kronis 0-0

Först: Ser redan fram emot årets höjdpunkt: Kronis away, love it.
Matchen:
Matchen var rätt jämn överlag. Hyfsat spel som böljande lite lagom fram och tillbaka, beroende på vilket lag som orkade ta initiativet. Någon i Kronis kommenterade ett tidigare inlägg lite undrande om vad SUS egentligen pysslat med under vårsäsongen (dvs. bättre spel än vad tabellen visar) och det är onekligen en relevant fundering, som SUS naturligtvis redan själv brottats med. Fint spel men ingen utdelning. Nåväl. Den anstormning som man sett till tabellplaceringen borde kunna avkräva Kronis, kom aldrig. Och det blev aldrig riktig farligt åt något av hållen. SUS hade en ribbträff på ett långskott och Kronis hade några tajta offsideavblåsningar som ev. ställt till det om de uppfattats korrekt av domaren. I det läget där Kronis borde ha avgjort matchen på ren ork (SUS linkade runt med ett par skador och hade inga avbytare sista 30), skaffade de sig istället på egen hand två röda kort. Nice.
SUS då: Tycker framför allt att backlinjen gör det oerhört bra matchen igenom. Stängde ned allt. På mitten var det som vanligt igen och det fungerade ganska bra det också - kul att Lepp är med igen, det gör skillnad. För att inte tala om RZL - hela den här rapporten borde egentligen handla om hans comeback - men vi får nöja oss med att konstatera att han alltid är välkommen - STJD. Framåt fick SUS återigen lite mer tyngd med en extra forward, vilket låter oss hålla uppe spelet. Skulle naturligtvis gärna vilja skriva att SUS ägde sista 20 efter utvisningarna (se nedan) och var närmast segern, men trots att Chrille manade på från sin mittbacksposition så kom aldrig det där sista rycket. Som vanligt den här säsongen fattades det tre nyckelspelare och det märks tydligt i slutet av matcherna vilken skillnad det gör att kunna byta in friska ben.
Matcherna i matchen:
Kronis är laget vi älskar att hata. Någon kommenterade efter matchen att Kronis är exakt som SUS var för några år sedan, med allt vad det innebär (inklusive tabellplacering). Grinigt och jobbigt på plan. Känslan efteråt är att de brydde sig mindre om att vinna matchen och mer om att sätta dit SUS – vilket i efterhand måste kännas sådär. SUS stod upp mycket bra och hade vid delar av matchen ett fint spel.

Personlig reflektion: Bägge klubbarna måste fan respektera historien. Oavsett vad som händer här och nu har varje spelare ett ansvar för att det hela inte urartar. Den här gången var det på gränsen. Det är ett jävla tjatter, från bägge sidorna, som känns ovärdigt (hör glashusets väggar krossas av ett par enorma stenar). Poängen är att man skäms efteråt för att man dras in i det.
Utvisningarna:
Den första är lika självklar som idiotisk. Undertecknad har själv dragit på sig ett antal liknande under åren, så det här kan kommenteras med insikt. Nummer 13 (eller?) hetsade upp sig själv tidigt i matchen och var tydligt ute efter mer än bollen. Efter att ha fått det första gula kortet och en oerhört tydlig tillsägning att ta det lugnt – väljer han någon minut senare att fullständigt köra över Dan i potentiell 50/50-duell, där han väljer att ta spelare före boll. Det var inte direkt fult (ingen armbåge eller så), bara oerhört fegt. Hur som helst – glasklart.
Att i det läget sätta in en kille som uppenbarligen inte har alla hästar hemma måste också ifrågasättas. Ok, ja – utvisningen kan ses som väldigt hårt dömd – men herregud, hela Stadshagen ser (och hör) att han springer förbi Jojje fem sekunder efter att bollen spelats bort och helt medvetet sparkar honom hårt över benen. Vad förväntar han sig? Igen, SUS har haft några liknande incidenter genom åren där våra spelare stått för övergreppet, så ta det lugnt med kommenterarna här nedan. Det här handlar inte om vem som är värst – utan om att ta sin fullständigt onödiga utvisning med lite värdighet. Sparkar du någon medvetet kan du (bör du) åka ut – och det får man liksom ta. Att i det läget gnälla och känna sig orättvist behandlad är inte ok.
Resultatet:
0-0 var i det här läget en moralisk seger för SUS. I behov av poäng tar man vad man kan få, och här fick vi ett par pinnar av rivalen. Perfekt.
Extra eloge till Axel som hängde med Dan till akuten och stannade med honom hela kvällen. Så jävla SUS att man blir tårögd. Älskar Axel!
Nu vänder vi blad och går vidare (genom att kommentera skiten ur den här rapporten).

11 kommentarer:

Axel sa...

Jag har typ tusen kommentarer till matchrapporten, kanske årets bästa och viktigaste text på STJD. Men jag låter er andra börja:

Johan seidefors sa...

tycker att du ska redigera in alla synpunkter i rapporten direkt. Just do it!

Axel sa...

Nej! Den är så bra som den är.

Mina kommentarer är snarare reaktioner. På nått sätt kändes det som att alla var lite förlorare efter matchen. Det var ju inga glädjescener direkt heller. Domaren, som helt klart hade sina brister, blir omringad efteråt av ilskna spelare, han var lite skakad när vi skötte pappersarbetet efteråt. När ska vi lära oss att domarna precis som alla lagen verksamma i vår serie spelar i den lägsta divisionen? Vi får vara glada att det inte är lika många felaktiga domslut som det är felpass under en match. Att det var en bråkig match berodde förstås inte bara på Kronis. SUS är rätt bra på att dra igång en lite irriterad stämning på plan. Och till viss del är det ju kul, men efter en sån här match önskar man att man fått spela den klart på ett mer värdigt sätt.

Ur ett SUS-perspektiv var det ändå ett litet fall framåt. Jojje gör ju en hjälteinsats som spelar felfritt i typ 75 minuter trots en rätt omfattande lårskada. Och Chrille... ja han är så jävla bra i den här matchen. Ett föredömme för alla SUSare.

Axel sa...

Javisst ja RZL. Han har verkligen spelet i sig. Born to do it.

max sa...

Mina kommentarer:

En bra match som inte var speciellt ful. Den var dock gnällig från mitten av första och framåt.

Ful blev den först med påhoppet av Dan samt den efterföljande efterslängen i samband med det andra röda. I samband med dessa så var det ganska upprörd stämning och med tanke på hur allvarlig smällen på Dan var så borde man i Kronis tänka sig för hur man uttrycker sig. Jag är nöjd och stolt över att Sus inte agerade på samma sätt även om vi (jag inkluderad) gnällde.

Mina personliga kamper med motståndarna var helt schyssta och det var en kul match med undantag från ett verbalt påhopp från han som fick det andra röda kortet.

Rent spelmässigt tyckte jag att Kronis var bättre än oss. Dom orkade mer och jobbade hårdare, sen så försvarade HELA Sus sig på ett bra sätt och därmed skapade inte Kronis supervassa målchanser även om dom faktikst hade två halva frilägen i första.

Vi i Sus var som tidigare under denna säsong oerhört tama framåt. Jojjes långskott är mer en slump än en frukt av organiserat spel. För övrigt så skapar vi i 11 vs 11 bara en vass chans och det är Lepp som skjuter strax utanför krysset på pass av Axel.

0-0 är kanske inte ett stprt fall framåt resultatmässigt men det visar i alla falla att vi kan om alla försöker spela fotboll och dessutom lägger manken till att kämpa. BRA kämpat Sus!

Henke i målet ska en eloge för nollan och denna dag var det enkelt att spela i backlinjen då vi var ganska tighta samt hjälpte varandra. Mittfältet och anfallet tror jag dock måste få och ge varandra bättre understöd samt att vi måste bli lite snabbare med att fördela boll och ibland lite rakare då vi allt för ofta fastnar med småduttande hit och dit.

Tyvärr så var det inte med glädje jag gick hem efter matchen trots spel med SUS en vacker sommarkväll och ett OK resultat.

När jag berättade om matchen för några polare så undrade dom vilken division det handlade om då det verkade vara liv eller död.

SUS- Idrott för nöjes skull.
SUS tills jag dör.

Björn sa...

GRYM rapport Johan! Var riktigt synd att missa den här matchen men med en sån här lysande rapport känns det som att vara med på Hagen. Kul med poäng igen och härligt att RZL är tillbaks!

Axel sa...

Jag vill också sätta ett litet plus för Max. Underbart att ha dig med såna här matcher.

Anonym sa...

Bra matchrapport, ganska låst match tyckte jag allmänt.

Kronis sprang bra mycket mer än SUS och hade bra energi men jag slogs av hur stillastående det är i vårt lag (SUS) just nu, speciellt bland anfallare som var alldeles för tysta, mycket mer rörelse och vilja att FÅ BOLLEN (!!!). Saknade initiativ som öppnar upp luckor & ger mittfältet en möjlighet att vägga oss igenom som brukar vara väldigt effektivt för SUS.
Märkligt flipprande med bollen i 1:a halvlek som spelade i Kronis händer men bättre i 2:a då vi passade snabbare - men vi saknar flås tycker jag.

Chrille, Jojje, Stefan och målis Henke stack ut i matchen.

Jag har varit med om en och annan tjaffsmatch men jag tyckte den här var mindre provocerande. Kronis gick in hårt och några av deras spelare fick frispel men jag fattade inte riktigt varför eftersom dom hade initiativet här.

Bara 7 man på träningen jag var med på - hela laget när vårsäsongen floppat....

RZL

Anonym sa...

Dr Haglund får en eloge från RZL också!!!

Och det där RZA omslaget känner jag igen JS !! :D :D

Gsus sa...

Tack för en bra matchrapport! Betydligt mer nyanserat än vad man är vad vid här ;)

För er information så kan jag meddela att våra utvisade spelare är bröder. De är hur lugna och trevliga killar som helst (någon av er såg säkert en av dem gå fram och tillbaka med en barnvagn under första halvlek) men!, de har en tendens att trigga varandra när fotboll eller alkohol är inblandat :)

Personligen så tillhör jag skaran som tycker att rivaliteten mellan SuS o Kronis är den lilla krydda som gör vår serie rolig. Som gnagare kan jag säga att SuS är samma sak för Kronis som aporna är för AIK. Det är ett bra betyg! :)

Ser med förtjusning fram emot returen, väl mött!

Daniel sa...

Underbar matchrapport. Kastas tillbaka till hettan på Stadshagen direkt. NU, en vecka senare känns hela upplevelsen lite surrealistisk faktiskt.

Ett tillägg är att deras andra röda kom efter nedsparkning av mig.

Tycker dessutom det ska vara dojjor när vi tar poäng.
2 till Chrille - felfritt spel och för att han pushade på laget mot slutet då vi var trötta.
1 till RZL - en vecka i Sthlm och han kommer på träning och match. Bra spel också. STJD!