måndag 3 augusti 2015

SUS representerat i Eurogames!

Ja du läste rätt, när du läste rubriken alltså. SUS IF, denna stolta gamla förening, lägger ytterligare en blytung merit till listan när vi nu skickar två av våra allra mest etablerade spelare ur A-lagstruppen för att delta i Eurogames 7-mannafotbollsturnering som går av stapeln denna vecka i Stockholm, Sweden. Eurogames är, kortfattat, ett evenemang för H.B.T.Q.I.A...osv-personer och allierade! Det är ingen mindre är SUS egen Simon som rattar hela arrangemanget, like a Baws! Han har några tusen hantlangare som hjälper honom och det är typ 30 olika sporter, 5000 deltagare och en massa annat som kulturhändelser och politiska grejer som pågår också, så det går inte riktigt att jämföra med OS som ju har en väldigt snäv inrikting på bara idrott. Namnet till trots är idrottstävlingarna inte heller europeiska mästerskap, för det finns deltagare från hela världen. Mer passande är här alltså att tala om världsmästerskap. Med tanke på vilka skurkar FIFA är så är det kanske dags att "endorsa" en ny etiskt mer högtstående arrangör för fotbolls-VM, lite som i kampsport där det finns många olika mästarbälten.

Kort och gott: SUS ska delta i ett alternativt fotbolls-VM. #11 Max Ansbro kommer spela i grupp 1, i laget Pink Devils från Belgien.


Det ser ut att bli en tuff grupp, särskilt Ballboys från Hamburg skrämmer på pappret, kanske mest beroende på namnet, eller att dom kommer från Hamburg, jag vet inte. Sydney Rangers blir nog enkla tack vare jet-lagen men Slovenerna vet man aldrig var man har riktigt. När det är dags för slutspel ansluter även SUS #9 Axel Haglund som målvakt i Pink Devils. För att vinna hela turneringen måste vi alltså även slå några lag i slutspelet ur grupp 2:


Det blir inte lätt, men herregud det är fotbolls-VM, det ska vara svårt! Matcherna spelas på Kärrtorps IP mellan torsdag och lördag denna vecka och STJD kommer rapportera hur det går.


/A

3 kommentarer:

Johan seidefors sa...

Oerhört välkomet och inspirerande! Frekventa rapporter tack! SUS SUS SUS.

Björn sa...

Heja Max!

SirMoose sa...

På riktigt?! SUS är verkligen överallt.

När Simon lagt sina varma händer över SUS skulle jag bli förvånad om vi inte kommer tillhöra landets större föreningar, alla kategorier. Kanske även plats i riksdagen.