söndag 9 augusti 2015

SUS ❤️ Eurogames

Som tidigare rapporterats på STJD så har delar av SUS varit med och arrangerat (Simon) och andra delar spelat (Max och Axel) i Eurogames under den gångna veckan. 

Jag och Max spelade i det belgiska laget Pink Devils i 7-mannaturneringen. Dom var från Antwerpen, snackade flamländska och var rakt igenom älskvärda lirare allihop. Bert, lagledaren berättade om hur svårt det är att vara öppet gay och spela fotboll i Belgien, Pink Devils vågar inte anmäla lag i allmänna serier utan tränar med varann internt och åker på turneringar såsom Eurogames på somrarna. Dom är alltså rädda för hur motståndarlagen skulle uppträda. De såg  Sverige som ett föregångsland, det finns ju mycket kvar att göra här med på den fronten förstås, men tänk skillnaden som skett senaste tio åren, med Anton Hysén och inte minst Snipers. SUS är, som förhoppningsvis redan framgått, 100% allierade i kampen.

Hur gick det då i turneringen?
Åtta lag var anmälda. I gruppspelet blev det idel förluster: 2-9 mot Sidney Rangers, 0-7 mot sLOVEnia Shooters och 0-6 mot Ballboys Hamburg. I nästa skede av turneringen blev det 0-12 mot Rabalder Fotboll Oslo. Efter ännu en förlust mot slovenerna med 0-5 var det slutligen match om sjundepriset (alltså match för att undvika sistaplaceringen), återigen mot Ballboysen. Och då, när ingen trodde det var möjligt, så vaknade laget till liv. Efter alla år med SWSLC vet vi SUSare att spara krutet tills det verkligen avgörs. Med defensiva utgångspositioner skar Devils av Ballboys alla försök till anfall. På en hörna petar slutligen Devils notoriske målgörare Ben in 1-0. Glädjen blev kortvarig då en tysk rundar Axel och petar in 1-1 innan pausvilan. Men Devils känner ju att något stort är på gång, tyskarna är i gungning. Max som pga ryggen inte kunde lira stod och hejade och förmedlad positiva vibes från sidlinjen i Kärrtorp. Och så, en bit in i andra får vi en hörna där Axel går upp och efter en tilltrasslad situation skrapar han knät ordentligt för att med tåspetsen peta i 2-1. Devils reder sedan ut Hamburgarnas furiösa slutforcering och kniper alltså sjundeplatsen i turnering! Miraklet har skett! Glädjescener utbryter. 

Max, Manuel, Axel, Claus, Bert
Bob, Patrick, Ben, Andy
SUS nya vänförening Pink Devils från Antwerpen


Vilka som vann hela turneringen? Jag såg inte finalen som spelades mellan G Madrid Sports och Pride Sports Africa, så jag vet faktiskt inte, men det är inte så viktigt kanske. Om det var Björne Halldéns Gulddojja som skulle delas ut hade den gått till Pink Devils som var det lag som tveklöst tagit sig själva i kragen mest av alla. 

Ska tilläggas att det var ett ypperligt anordnat arrangemang på Kärrtorps IP. God varmkorv osv. Stort tack till Simon och hans medarrangörer. 




6 kommentarer:

Simon Öhrlin sa...

Grymt ju! Vilket skönt gäng ni verkar ha spelat med. Jäkla trist att jag inte hann ut och kolla.

Johan seidefors sa...

SUS SUS SUS SUS!!!!

Anonym sa...

Bra jobbat Simon!
#13

Daniel sa...

Underbart!

(Menar du Anton Hysén eller har jag missat ngt?)

Axel sa...

Jag menade Anton, gick lite fort där!

Axel sa...

Pride Africa vann såg jag nu. Det var tydligen ett gäng av främst ex-ugandier som bor i Sverige. Sorgligt nog helt otänkbart att de skulle kunna spela under Pride-flaggan i Uganda idag. Dom såg riktigt vassa ut det lilla jag såg.