måndag 24 augusti 2015

Matchrapport: Laget tidigare känt som SUS - Lidingö Gazoliners 1-3 (1-2)

Mål
Kalle Tollmar (JS)

Publik

flera stycken! riktigt trevligt, men hoppas dom inte tappade tron på SUS.

Matchrapport/analys
Laget tidigare känt som SUS mötte i lördags 08-områdets just nu kanske mest suska förening: Lidingö Gazoliners. Ja, dom var kanske inte supersuska men dom utsusade SUS rätt duktigt. Dom vann målmässigt med 3-1, men det räckte inte, dom vann så mycket mer:



Faktor Hemmalag Bortalag
Laget tidigare känt som SUS Lidingö Gazoliners
Gles avbytarbänk - +
Virrig lagledning - +
Skön inställning - +
Segersug - +
Passningspel - +
Försvarar med hela laget - +
Effektivitet i anfallsspelet - +
Psykologiskt spel med domaren - +
Gnäll - +
Slow Football-koefficient - +
SUMMA: SUS-faktor 0 10


Den enda punkt där vi lyckades utmana var kanske i Gnäll, men det annars så friska och härliga SUS-gnället kändes plötsligen inte så vitalt som det brukar. Heder åt Elo som tog ton och påpekade det efteråt, gnället höll ibland samma låga nivå som spelet i övrigt tyvärr, och bidrog inte till något inkast, någon frispark eller straff, ja inte ens nått rött kort. Som sammanställningen visar var det inget snack om saken. Men hur blev det så här?

För att förstå det här måste man nog gå tillbaka till kärnan av vad SUS handlar om: Att göra allt fel innan matchen startar och allt rätt när matchen väl är igång. Med allt fel menas att ingenting görs av allt sånt som kan göra att ett fotbollslag ska öka sin sannolikhet att vinna: 

Gemensamma träningar
Gemensam uppvärmning
Stretching
Balanserad kost
Nattsömn
Spelidé 
Realistisk självbild
Genomtänkt laguttagning
Disciplin

När huvudpersonen Jack Gittes i filmen Chinatown får frågan vad han gjorde när han jobbade som polis i Chinatown svarar han "As little as possible". Det är även SUS laglednings ambition: att göra så lite som möjligt. Det är naturligtvis en väl beprövad och djup klokhet bakom det här. Man tvingar sig själv att helt luta sig mot någon sorts medfödd och intuitiv talang, en oförställd fotbollsinstinkt som likt Pavlovs hundars dräggel aktiveras direkt på avspark. Det är grunden för det fenomen som kallas Slow Fotball och som SUS missionerat i decennier. 

Men nått i det här hade gått förlorat i lördags. Vi var fullt lag långt innan matchstart. Inte mindre än fem spelare fick ställas åt sidan för att ge plats åt den ambitiösa skara om 16 SUSare som invaderade Hagen. Både bänken och planen dignade av fotbollstalanger, var man än vände blicken såg man en stjärnspelare. Det blev för mycket, det var för bra, det var för osuskt. Med en sån urstark trupp kommer samtliga SUSare instinktivt nedreglera sig till en nivå som ändå kan göra matchen jämn och det riskerar att nästan alltid slå över. Det har det gjort förr och det gjorde det igen. SUS måste jaga, slå ur underläge, mot alla odds.

Så kanske var det som hände det bästa som kunde ske; en välbehövlig läxa. Vi får aldrig låta SUS bli utsusat igen.

På lördag möter vi Kronis, Stadshagen 1 kl 16.00.

6 kommentarer:

Johan seidefors sa...

It hurts so good. Tack Axel - du är både riset på min rygg och stenen i snöbollen. Skammen efteråt var det värsta, men när jag läser dina ord känner jag plötsligt hopp igen. Vi kallar oss SUS och vi menar det. Det här ska XXX (nästa motståndare) få äta upp, dvs. inte få äta upp, i sann SUS-anda.

Håller också med Elo. Bra sagt Elo. Det var riktigt trist ett tag där och vi fick inte upp peppen. Förlåt. Nya tag nästa match.

SirMoose sa...

Jag borde krävt att få vara med för att sen komma fem minuter sen, med båda barnen i släptåg och förklara att jag nog inte kan spela så mycket. Sen sträcka mig på avspark och gå av. Hade kanske varit det SUS behövde. Gnälla kunde jag sen göra från bänken, kanske även vifta lite galet vid inkast och offside.

Men visst borde vi ändå glädja oss åt att andra lag efterstävar det SUS så länge varit? Kopian kan aldrig bli originalet.

Axel sa...

Va med på lördag Johan och Linus och gör SUS suskt igen! Inget är suskare än att krossa Kronis!!!

Axel sa...

Rätt matig analys det här ändå om jag får säga det själv, men det känns lite som ett underbetyg att inte få en endaste kommentar från Davas.

Axel sa...

Kom på att han väl sitter med sin utlovade essä "Hela bollen över linjen" och inte ska störas!

Davas sa...

Schyyyy.