lördag 15 augusti 2015

KTH-SUS 2-1 (1-0)

Mål
2-1 RZL (Danne)

Publik
Bl a BeeJay, men också en del till anhöriga. Underbart!

Foto: Christian

Jaha, vad ska man säga. SUS alltså, vilket lag ändå. Nästan alla lagets innermittfältare hade dragit ut väst, och endast sex spelare återstod i truppen sen succén senast. Efter ett fantastiskt team -work där SUS värvningsmaestro Simon återigen briljerat genom att signa, dels en lång och mycket sympatisk målvakt (Erik), dels en minst lika trevlig Litmanen-kopia. Utöver detta hade Tollmar även fixat in en polare direkt från Australien (Johan L), som alltså landade igår och spelade duktigt jet-laggad. Ja, det var alltså en väldigt annorlunda SUS-trupp. Samtidigt fanns ju tryggheten där med Jojje o DD i mittlåset, RZL o Danne där framme och naturligtvis Stefan, SUS naturkraft på innermitt, han är ju som bekant helt fantastisk att ha i sitt lag. Simon volonterade idag som innermittfältare och som han gjorde det! Otroligt hårt arbetande, kommer in med tajming i situationerna och fördelar bollar klokt. Antagligen Simons bästa match i SUS-tröjan. Men vi tar det från början. 1-0 till KTH kom på en kontring där Axel inte hann med sin markering på högerkanten. Det var i 5e spelminuten. 2-0 till KTH kom på en kontring där Axel inte hann med sin markering på vänsterkanten. Det var i 85e spelminuten.

Foto:Christian

Däremellan har SUS alltså dominerat matchen. DD storspelar trots matchoträning och Jojje förlorar ca 0 närkamper återigen. SUS var starkare och ägde bollen mest. KTH som alltså leder serien var skakade och fick ingen ordning på sitt spel. SUS radade upp fina chanser där Östers skott i ribban som studsade mållinje ut i första förtjänar ett omnämnande. Dannes superba inlägg till Tollmar som ensam med målvakt möter med huvudet men placerar bredvid målet sticker också ut bland minnesbilderna från alla fina SUS-anfall. Vid ställningen 2-0 blir det slutligen utdelning, det är återigen SUS underbara vänsterfot (Danne) som smeker iväg en frispark från fyrtio meter till hö utanför straffområdet. RZL som ju är fenomenal med att tajma löpningar möter med pannan och sätter bollen i närheten av målvaktens högra kryss. Ett väldigt vackert mål. Tyvärr saknades tid för ytterliga SUS-mål och slutresultatet skrevs till 2-1-förlust. Stor besvikelse över resultatet men ändå många positiva utropstecken efter den här matchen där vi är ett helt nykomponerat SUS som ändå skakar serieledarna.

En liten observation ur lagledarperspektiv var att fyra (4!) spelare saknade shorts idag.

Guld-dojjor går till Simon som storspelade på mittfältet och till Dannes vänsterfot som var briljantare än någonsin. Det ser bra ut inför hösten!

8 kommentarer:

Daniel sa...

Bra rapport. Bra match. Vi började hitta vara dra efter ett tag och det såg riktigt fint ut. Synd bara att vi inte riktigt orkar utmana dem när vi hade chansen mitt i andra halvlek.
Simon verkligen värd gulddojjor. Vilken insats. Och hade det inte varit Eriks första match i mål tycker jag han också skulle fått ett par. Underbart med en riktig målvakt.

Axel sa...

Ja, Erik var imponerande bra, och detta var bara hans andra match på 12 år. Kan bli hur bra som helst detta.

Simon sa...

Tack för de fina orden! Briljanta lagkamrater som gör det lätt att spela innermitt.

Tycker du är lite väl hård mot dig själv Axel, vet inte riktigt om någon egentligen håller med dig om att du var orsaken till båda målen, snarare ingen ;) . Förresten Axel, bra skägg du ordnat under sommaren!

Axel sa...

Jo, det har varit kul att odla "skeppsbrotts"-looken i sommar men min systerdotter tyckte att jag såg "konstig" ut så nu får det nog ryka.
Det är möjligt att jag inte var ensamt ansvarig på målen men OM jag haft något att fornstora dagars speed så hade jag avvärjt båda två LÄTT. Men nu ska jag börja träna igen så det ska aldrig behöva ske igen.

Davas sa...

Om jag förstått saken rätt var du knappast ensam om att sporta skeppsbrotts-looken, Axel? Hörde jag inte något om jeansshorts bland SUS-spelare? Även om jag gjort mental bild av detta, vore det kul med verkligt material. Nån som har nåt?

Axel sa...

Kolla Puskas i #3 här ovan Davas så får du se. Smälte tydligen in så pass att du missade detta. Starkt att lira trots att bättre shorts saknades. Minnesvärt också hur han stretchade shortsen i paus. Kanske var det inte så dumt eftersom han hade en lårskada som på det här sättet nästan var som lindat.

Davas sa...

Svarta jeansshorts?! Det var som sjutton! Jag såg framför mig fransiga, urtvättade gamla blå Lee-jeans(shorts).

Daniel sa...

Även om det kändes som en bra match från SUS sida trots förlust är det ju omöjligt att avgöra om det verkligen var så utan att höra vad BeeJay har att säga om det...