lördag 8 augusti 2015

Tolkarna - SUS IF: Matchrapport


SUS älskar sommaren, det är den bästa veckan på hela året. SUSaren brukar ta för sig och ta igen sig och själv har jag t ex upptäckt Burrata (mozzarella från Apulien). Dom mått och steg man tar gynnar inte alltid den fysiska konditionen och därför känns det alltid lite overkligt när serien plötsligen ska dra igång igen, i år dessutom rekordtidigt. Men det gick ju rätt bra att få ihop en slagfärdig trupp ändå denna gång och mycket var det tack vare en rad spektakulära återkomster. Sauter, till att börja, har varit borta från seriespelet ett bra tag känns det som, men han var sig väldigt lik och verkade va i fin form - det var underbart att se hans kloka backspel. Sen gjorde även Emil comeback efter ca 5 års äventyr i högre serier. Han var sig också lik, så genuint skicklig fotbollsspelare - fantastiskt! Två klassmål dessutom, han är faktiskt en avslutare av rang. Sist men inte minst bestämde sig Danne på matchdagen för att helt plötsligt göra comeback. Glädjen i Fyrklövern visste inga gränser. Det var nästan 2,5 år sedan som Danne spelade en SUS-match och precis som efter True Detective S02E02 trodde man kanske att Velcoro var "slut". Men så var det ju inte! Så otroligt roligt, viktigt och ja - livsförhöjande att ha den gamla SUS-skyttekungen tillbaka på plan. Och, ja han levererade. En genomgång av målen är på sin plats:

1-0 Är en hörna slagen från vänster av Hallberg. Väldigt fint slagen lätt skruvad mot mål mötte Öster med pannan i målgården och noterade därmed första kassen för SUS. Öster ser extremt lovande ut inför hösten by the way, efter att ha slutat röka och enligt rykten ägnat sig åt viss jogging så såg han ruggigt kvick ut på sin vänsterkant.

2-0 Danne-show på vänsterkanten. Minns inte hur han fick bollen men han tog den med sig utmed kanten och trängde djupt in till vänster i straffområdet innan han vände bort sin bevakare och passade snett bakåt till Emil som stänkte upp skottet i nättaket otagbart för målvakten.

3-0 Återigen Danne på vänsterkanten som rättvänd får en yta där han lägger bollen till rätta och slår ett långt svepande inlägg över allt och alla förutom Erik som står där i bortre änden av straffområdet och drämmer in bollen kontrollerat.

4-0 Är en uppvisning av Hallberg som lossar ett skott som han själv hinner fram att ta returen på och fiskar även upp andrareturen och serverar Joel med en klack som slår in bollen i öppen bur. Mycket kraftfull uppvisning av Hallberg.

5-0 Dagens vackraste mål, som börjar med att Axel i målet slår ut bollen på högerkanten till Hallberg. Via ett vacker passningsspel i mitten går bollen slutligen till Tollmar som med en enkel touch serverar Danne utanför straffområdet som hör ett rop och otroligt vackert serverar Emil som bryter igenom med fart och kontrollerat pangar in 5-0. Hög klass i flera led.

Vad finns mer att minnas? Jo, Axel lyckades på egen hand skapa några farligheter i eget straffområdet, bl a genom att kasta ett utkast i ryggen på RZL så att bollen nästan studsar in i egen mål. Han fick dock revanchera sig med en benparad i andra halvlek. Davas och Jojje var felfria där bak. Davas som efteråt menade på att det inte går att bli trött i backlinjen, sprang ifatt motståndarnas forwards och desarmerade dom i parti och minut. Davas ropade i ett läge när SUS fick en fripark i mittcirkeln, det var kanske Emil som fick den, att "släpp den, vi tar den från bakplan". Det här fick iallafall mig att fundera lite, där jag stod sysslolös i målet och betraktade den andlöst vackra solnedgången. Bakplan. Man fattar ju ungefär vad han menar men, det kändes ändå lite som ett innovativt sätt att uttrycka sig om fotbollsplanens geografi, där bakplan mer är en känsla, i det här fallet Davas upplevelse av det ospännande område där man inte kan bli trött och som ligger långt ifrån de heta delarna längre fram dit han själv längtar.

Det är antagligen inte en slump att så många saker sammanföll den här dagen, Dr Dres första skiva på 16 år, alla SUS-comebackerna, etc etc. Stämningen på Stopet efteråt var mycket härlig och SUS är nu fullt med tillförsikt.



LivetSUS





/A

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha Vad innebär "viss jogging" ?? :D :D
Gillar't..ska pröva själv.

Bra match f ö, såg stabilt ut igen i SUS spelet och målen var riktigt fina

RZL

ADG sa...

Alltså dina matchrapporter Axel....poesi;)

Axel sa...

Tack!!

Björn sa...

Fantastiskt! Skönt att matchrapporterna finns. Härligt DANNE men nu kanske vi inte kan lira ihop i Dreamteam... Du är ju A-lagspelare igen!

Daniel sa...

Härlig rapport, som vanligt. Känns som vi summerade det hela bra på Stopet efteråt.
vi får se om det blir A-lag eller DT, Björn. Just nu känns det som om mina ben behöver återhämta sig till oktober... Men du har ju spelat a-lag i år så du bör ju också vara med där på avslutningen!

Björn sa...

Sant, jag borde ju faktiskt spela där i år. DT nästa år alltså!

Davas sa...

För övrigt så kastade Dannes comeback nytt ljus över våra fina tröjor. Siffrorna har visst chanserat. Det är inte bara nummer tio som ser urtvättat ut, sa Danne. På stopet drömde någon om nya klarblåa tröjor. Eller nya röda, med vita skjorts. Himmelsblå, som MFF? Nej, tvi vale, sa Danne. Rosa? Det börjar nalkas 50-årsjubileum. Vad som helst kan hända. Ta fram pennan, RZL.