söndag 17 augusti 2014

SUS - SP 4-1 (1-0)


Mål
1-0 Lamin (RZL)
2-1 RZL (Lamin)
3-1 Björn (Stefan)
4-1 Lamin (Hallberg)

Matchrapport

"Av lagen jag känner i världen är SUS det lag som fått allt. Genom Fyrklöverns kärlek till spelet, en blandning av sött och salt."

Till denna match mönstrade SUS för första gången i år en sextonmannatrupp, kanske den intressantaste truppen i Fyrklöverns snart åttaåriga historia. Att ta ut startelvan var på riktigt en mardröm! Alla var förtjänta att starta i kraft av sina enastående kvaliteter som fotbollsspelare, men spelets regler tvingade fram nån sorts formation där balansen gammalt och nytt skulle vara den rätta. Utöver att "Nya" SUS verkar komma i tid till matchstart så har laget även bra bytesdisciplin vilket gjorde att hela truppen fick spela mycket. 

Tanken var att omedelbart på startsignalen knäcka SP, liksom bara mosa dom spelmässigt, lite BRA-GER-style. Fullt så överlägsna var nu inte SUS och det skulle visa sig att SP nog gått och höjt sig en smula också. Inledningsvis blev det alltså en del ställningskrig kring mitten och det kändes att vi kanske inte var helt samspelta i SUS. SP sparade knappast på krutet, dom hade tagit in världens just nu främsta kock; Tom! Honom har vi brottats med förr och respekt finns. Bredvid sig på mitten hade han till råga på allt ytterligare en fullt kompetent spelare som kändes igen på nån typ av knäskydd. Detta till trots spred det sig nog rätt snabbt en trygg känsla i SUS, man kände att jo, vi har ju planen full av grymma spelare, det här kommer sluta lyckligt. SUS flödande bytesschema smög igång bara några minuter in i matchen och till vår förvåning påverkade inte det SUS spelkvalitet nämnvärt, alla SUSare var bra helt enkelt. Det tog dock en stund innan ettan satt. Nånstans i kanske tjugonde minuten placerade Lamin in ett lågt skott. Lamin, som fått förtroendet på vänsterkanten denna gång, hade gång på gång uppvisning, kanske planens spelare idag. Ett annat utropstecken var K-J, en extremt modern ytterback som har förmågan att vara på två olika ställen med väldigt kort tid däremellan. 

Hursomhelst, 1-0 efter första var i underkant. Björn och RZL sumpade varsinna öppna lägen t ex, men dom skulle få sina revanscher, ta det lugnt och fortsätt läs.

I början på andra var SP återigen lite mer på krigsstigen med hög press och sådär. Och plötsligen lyckades dom från ingenting provocera fram en kvittering. Orättvist men samtidigt en sån där typisk fotbollspsykologisk klassiker. Trots att INGENTING talar för SP-seger så verkar det flyga i deras spelare att dom visst kan vinna o tro kan ju försätta berg. Men inte SUS skulle det visa sig. Det tog väl max sju minuter så var ordningen återställd av RZL som på vanligt Shearer-manér pillade in en boll. SUS spel flödar vidare som en fjällbäck som ständigt finner nya vägar framåt och snart står det 3-1 till SUS efter en fin prestation och prickskytte av Björn.

De senaste mötena med SP har varit ganska tjafsiga och denna blev inget undantag även om SUS denna gång stod för en väldigt liten del av snacket. I kapten Johans frånvaro klev dock Öster in och delade ut några riktigt bestämda tacklingar som nog gav bränsle åt SPs frustrationer. Efter en sån händelse yppade en storkyrkopojke "Jävla dåre!". Adressen var oklar, men det var domaren som mest tog åt sig. Kortet blev rött direkt, vilket var onödigt. Inför ens inre kunde man nu se ett montage av en kommande SUSk målkavalkad till tonerna av Herman's Hermits eller nått. Men, som så många gånger förr uteblev just det montaget. En sammanfattning av matchens sista tjugo minuter skulle istället mest innehållit ungefär exakt samma typ av spelsekvenser som innan utvisningen, dvs ganska snyggt och stabilt SUS-spel, idogt försvarande av SP samt halvdana avslut från SUS. Lamin punkterar slutligen tillställningen med sitt andra mål för dagen.

Ja, idag såg vi "Nya" SUS presentera sig på allvar. Mer potential än skönspel just idag men får vi fortsätta med ungefär denna trupp ett tag så blir vandring uppåt i seriesystemet närmast ofrånkomlig. Vilken tur då att vi slarvade lite i våras så vi slipper uppflyttningsspöket i år. 

Nästa lag till rakning är SPIK på lördag 16.00.


Guld-dojjor:
Lamin 2
K-J 1
Max 1

/A

13 kommentarer:

Anonym sa...

RZL höftade fr t Lamins första

Björn sa...

Väl avvägd RZL!

Björn sa...

Bra match igen SUS! Borde nog varit ca 7-1 istället med tanke på vissa chanser vi hade... Men vi spar det till nästa match!

Anonym sa...

Björn, som min strumprullare x 2

:D :D

Björn sa...

och mitt friläge där jag hamnade i koma och fick iväg dagens lösaste skott mitt på målisen...
Vi sätter dem nästa gång RZL :D

SirMoose sa...

Kommer bli svårt att sova inatt när Uppflyttningsspöket åter börjat höras.

Davas sa...

Jonas, glömde du dina målvakshandskar i bytarbåset, måntro? HIttade ett par vita med turkosa/ljusblå inslag, inte alltför stora. Har satt dem på tork, då de var lite svettiga.

Axel sa...

Ja, säsongen 2016 (SUS femtionde) blir i 6an. Suck.

måljonas sa...

Tack Davas, ja det är mina handskar.

Bra match idag även om vi kanske borde gjort något mål till och inte ha släppt in något. Kul med duktiga nyförvärv.

Davas sa...

Fenomenal rapport. Men vem är det egentligen som citeras där i början? SUS kollektiva undermedvetna?

Axel sa...

Jamen det är ju Lasse Berghagen goddamit ! Hur obildad får man va?

Davas sa...

Jaja. Mormor hade i alla fall tagit den. Enkelt. Som hon sett Allsång på Skansen.

Max sa...

Bra match, framförallt första halvlek då vi skapade en del framåt och faktiskt inte hade någon farlighet emot oss förutom en vass hörna som Jonas på ett mycket bra sätt boxade bort.

KUL!