söndag 10 augusti 2014

Hephata - SUS 1-1 (0-1)

Plats: Stadshagen 2
Publik: ca 30
Mål: Björn (Jens)

Matchreferat

Efter ett tvåmånaders sommaruppehåll vet man aldrig riktigt var SUS befinner sig, och det såg lite tunnt ut i truppen bara en dag innan avspark. Men, några påhopp i sista minuten förändrade läget. Att Chrille ringer bara timmar innan match för att meddela att han tar handskarna, ja det är så otroligt vackert att man som lagledare (och motvilligt målvaktsalternativ) nästan blir rörd. Vi kom alltså till start med 13 man varav två var hyperintressanta nyförvärv gjorda under sommaren: Simon från Snipers och Karl-Johan från Bagis. Vi kan konstatera direkt att båda är fullträffar. Simon spelade target, klokt med få och effektiva tillslag, bra tyngd i närkampsspelet. Helt klart en spelartyp vi saknat sen Håkan Folins dagar på topp. Vi noterade hans andra-assist på 1-0 målet. K-J var lysande som högerback, väldigt snabb och bollsäker. Kan säkert prövas på flera positioner, även offensivt har jag en känsla av. Chrille var som vanligt trygg o bra, kan inte klandras för Hephatas billiga hörnmål. Firma Jens/Jojje var omutliga som mittlås, det sprider en bra känsla i laget när man har backar som vinner ALLA nickdueller och närkamper. DD spelade riktigt bra på sin vänsterbacksposition, otroligt följsam och säker. På mitten var Stefan/Davas dominanta förstås. Det måste vara så demoraliserande att möta två såna bollvinnare. Erik och Johan Ö hade det kanske lite motigt pga den usla planen, framförallt på ena långsidan där det finns gropar med sand som förhindrar allt finlir. Båda tog sig ändå fram ibland och Johan var nära att triumfera efter snygga dribblingar i första, förmodligen hans bästa match hittills i SUS tröjan, han nätar nog i nästa. På topp spelade alltså Björn och Simon, men även Mange gjorde fint inhopp där. Björn var ur form annonserade han innan, men det var inget som hindrade honom från att säkert frilägeslobba in 1-0 med en direkt-touch efter ca 20 minuters spel. Man måste beundra Björns målkänsla. Jens frispelning höll också hög klass.

Det var förstås synd att vi tappade till 1-1, det här kändes ju som SUS match även om Hephata kanske hade längre anfall och mer boll under vissa perioder av matchen. Mot slutet var det dock SUS som låg på för ett segermål och det var rätt talande, Hephata var nog glada över sin poäng.

Ja, SUS går nu in i höstsäsongen med goda förutsättningar. Nya SUS har en bra blandning av gammalt och nytt, stämningen runt laget är perfekt. Folk kom i genomsnitt kanske 10 minuter tidigare än vanligt vilket ju är ett steg i rätt riktning. Nästa match är nästa söndag mot SP på plan 1. Den vill väl ingen missa?



6 kommentarer:

Anonym sa...

1-0... Offside...

Axel sa...

Roligt att Hephata är inne o läser o kommenterar! Tack för en god match.

Simon sa...

Skönt att andraassisten fortsätter skapa rubriker i världspressen och på sociala medier ;)

Axel sa...

Gazzettan körde ju rubriken "Magnifico secondo assistente di nuove acquisizioni di SUS" bl a.

Johan seidefors sa...

Härlig rapport. #spelsugen

Björn sa...

1-0... inte offside, däremot väldigt stillastående backlinje... för övrigt har träningsvärken nästan släppt idag!