lördag 8 september 2012

SUS - Yarden 3-3 (1-2)

Mål:
1-1 Daniel (Davas)
2-2 Daniel (RZL)
3-3 Kristofer (Amir)
Gula: ?
Dojjor:
Daniel 2
José (Rafa) 1

Det blev full trupp till slut, dock ingen ordinarie målvakt så Axel och Mange tog varsinn halvlek. Med en hastigt ihopsatt och inte särskilt samspelt uppställning visade SUS snabbt sin överlägsenhet mot Yardies. Den inledande höga pressen som blivit vårt signum på senare tid innebar att motståndarna knappt var på vår planhalva alls de första tio minutrarna.

Det för dagen nykomponerade och underbart latinoklingande mittbacksparet Sagrera/Ortega kunde säkert manövrera spelet från kant till kant. Det skulle dock visa sig att detta var dagen då Yardies hade allt flyt ett lag kan önska sig. I sitt första anfall gör dom 1-0 efter en effektiv omställning och distinkt avlsut. SUS gnetar dock på och 1-1 kommer efter elegant inspel från Davas och kontrollerat nickavslut av Danne. Ordningen var tillfälligt återställd. SUS dominans höll i sig men med något mindre energi vartefter kunde även Yardies komma med enstaka uppstickare. I ett sådant anfall får deras spelare en felträff som dimper ner i bortre målgaveln. Återigen orättvist underläge för SUS.

I pausvilan var det inte mycket att säga annat att vi bestämde oss för att fortsätta vår spelidé om att vara bäst på plan, även om den offensiva inställningen kan straffa sig. Andra halvlek börjar bra när RZL slår en suverän genomskärande passning till Danne som tar emot bollen sagolikt och rycker sig fri med några meter från sin försvarare. Fri med målvakten slår Danne bollen till höger om målvakten, springer själv till vänster, hinner ifatt bollen och placerar säkert in den i tom bur. Extremt hög kvalitet i alla moment där. SUS har återigen kommit igen från underläge. Många tog nu för självklart att SUS skulle vinna detta med, kanske 5-2 eller nått. Men domaren ville annorlunda och dömde bort Amirs ledningsmål. Yardies målvakt som var deras viktigaste spelare gjorde en del bra räddningar också. SUS hade tyvärr lite svårt att omsätta bollinnehavet i tillräckligt många öppna avslutslägen och till slut upprepade sig historien när Yardies vid ett tillfälligt besök på SUS planhalva gjorde 2-3. Då var det 10 minuter kvar. SUS fortsätter att spela på och lyckligtvis får vi återigen en kvittering till 3-3 genom Kristofer serverad av Amir. Den uteblivna trepoängaren berodde nog främst på vår ineffektivitet framåt.

Det gamla talesättet att man måste göra fyra mål för att vinna i sjuan stämde tyvärr denna dag också. Positivt var Dannes återkomst som den store målskytten med två klassmål när de behövdes som mest. Nyförvärvet José var klockren i mittförsvaret och Amirs brorsa Iman gjorde det bra på topp. Det känns som att SUS är på väg mot något stort med breddningen och föryngringen av truppen.

/A

5 kommentarer:

Anonym sa...

Bra spel måste jag säga, hur många chanser hade vi??!! Speciellt i 2:a då det blev skottövning för SUS:arna liksom...
Dom fick ju verkligen maximal utdelning på sina chanser, men men...

Var det Kristoffer som la inlägg till Dannes nickmål ?
Nöjd med min pass till Dannes 2:a där han rundade målisen.
"Danne" är tillbaka...
Sista var riktigt snyggt klapp-klapp spel från försvar genom mittfält till Kristoffer som satte 3:an.

Enligt mina Adidas stats sprang jag endast 8,5km (!!) idag jämfört med 11,6km förra matchen - jag börjar undra om det där stämmer. Kan rekommendera dom nya lättaste Adidas skorna...riktigt nice att spela i.

RZL

Björn sa...

Bra match även om resultatet inte kändes helt rättvist... Skölden lyfte snyggt in till Dannes första.. Nära att vi fick in 4-3....
Grym match RZL och läcker genomskärare till Danne!

Anonym sa...

Synd att ingen tog ett foto av domaren att ställa på webbsidan, det var "måste ses"! Jag kunde tyvärr inte se matchen men från 100meter bort där jag stod, lyste domaren som Röda havets fisk!

Niko/ Kronis

Björn sa...

Appropå domaren som ju var en skön syn i solbrillor... Hade nästan förträngt det men att han dömde bort mitt 1-0 var ju en präktig domarskandal!

Daniel sa...

2 tveksamt bortdömda mål, helt klart. Dessutom lite dålig skärpa i skotten utifrån (inte mycket att göra, träna inomhus i vinter) samt dåliga avvägningar i avsluten (ibland är det bättre att passa ngn i bättre läge, detta kan vi göra ngt åt).

Men med tanke på att det var en förhållandevis oprövad SUS-elva på plan tyckte jag det såg riktigt bra ut. Mittlåset funkade perfekt. Vi ägde spelet men de var i ledning tre ggr om så oavgjort var nog inte helt orättvist.

Att Yarden maskade sig igenom matchen och fick kort för filmning är ju också värt att kommentera...