tisdag 25 september 2012

Lite statistik angående att hålla nollan



Chrille hade en intressant frågeställning i en kommentar till matchrapporten mot SFP. Nämligen: Rekordet för antalet minuter utan att släppa in ett mål. Detta då vår nya supermålis Axel nu fredat målet från påhälsning två matcher i rad. 6-0 mot Yardet och 2-0 mot SFP.

I div7 finns tyvärr inte det statistiska underlaget för att besvara exakt den frågan men antalet matcher i rad utan att släppa in mål går att ta reda på. Sagt och gjort...

SUS är ju ett lag som står för en glad och offensivt inriktad fotboll och då slinker det ju ofta in en eller ett par mål bakåt också. Spelar ingen roll så länge man gör fyra framåt liksom. Att hålla nollan två matcher i rad är således inget som sker särskilt ofta. Under 2000-talet (dvs modern tid) har det bara hänt fyra gånger. Fascinerande nog är två av dessa gånger denna säsong.

I maj i år vann vi med 1-0 mot Yardies och följde upp det med  2-0 mot Stockholmsatleterna. Första matchen mot Yardies stod Henke och mot Atleterna stod Jonte.

Innan dess får man gå tillbaka till säsongen 2004 för att hitta två SUS-matcher i rad utan insläppta mål. På hösten slog vi då först Dovas/Bolivia med 7-0 och följde upp det med 4-0 mot BK Badboll (inga lag man saknar direkt). Tyvärr är 2004 en säsong som inte lämnade några ytterligare spår på internet och STJD har inte hittat några uppgifter om målvakt i dessa matcher. SUS-nytt...

Fjärde och sista gången detta har hänt under 2000-talet var 2002 då vi radade upp två raka 2-0 segrar mot Makkabi (Jojjes första match) och Westermalm. Jonas stod mot Makkabi och Jonte (efter en enligt matchrapporten "förnedrande dubbelräddning") mot Westermalm.

2000 då vi vann serien överlägset, höll vi inte nollan en enda match.

Defensiven i år är således SUS starkaste på decennier och Axel den första målvakt under samma period som hållit nollan två matcher i rad.

3 kommentarer:

Axel sa...

Jag vill tacka mina lagkamrater och min familj som stöttat mig och trott på mig under alla år.

Davas sa...

Både matnyttigt och häpnadsväckande. Levde i tron om att SUS höll nollan allt som oftast. Fina efterforskningar således, om än lite omtumlande!

Björn sa...

Bra research Danne! Och nu blev jag riktigt sugen på att kolla in filmen, kanske topp tre nånsin...