Dojjor:
Kristofer 3
Axel 2
Chrille 1

Det här var en bra dag för fotbollsspel, fint väder och så.  SUS hade en mycket intressant trupp på papperet med den perfekta balansen mellan beprövat och nytt, trygghet och irrationalitet. Enda oron låg på målvaktspositionen eftersom ingen av lagets fyra målvakter var tillgängliga. Med endast två avbytare kunde det också bli ett problem med orken. Alla orosmoln skingrades dock inom de första tjugo minutrarna. SUS har fått den goda vanan att inleda matcherna med hög energi och tack vare vår bollskicklighet när vi vinner bollen blir vi väldigt tunga att möta. Vi bjuder på ytterst få misstag och Kristofer visar upp en effektivitet som SUS saknat de senare matcherna. Han gör ett äkta hat-trick inom tjugo minuter och det hela känns bara logisk och välförtjänt. Visst är det trevligt när det bästa laget faktiskt får utdelning fastän man spelar mot ett samlat och desperat försvarsspelande motstånd? Ja. Vår glimrande norrmans mål var kanske inte så supersnygga, men de var distinkta avslut efter väldigt fina förarbeten. När Davas dunkade in 4-0 på volley kändes det som att matchen var vunnen och klockan stod väl på 30e matchminuten. JS tips på 12-0 kändes i det här läget fullt rimligt. Men SUS överlägsenhet avtar något och 4-0 står sig till halvleksvilan.

Inledningsvis i andra höjer sig Gärdet något med lite bättre rörlighet och offensiva initiativ. Axel i målet gjorde dock några räddningar i det här läget, jag tror det var kanske fyra hyfsade avslut inifrån straffområdet som motades inom en kvart. Detta imponerade så pass på motståndarna att den långe och tunge Gärdetanfallaren (heter han Truls eller nåt sånt?) fällde kommentaren att Axel "var bättre än han såg ut". Nu säger det i princip ingenting, men i sammanhanget kändes den motsägelsefulla komplimangen som... just en komplimang.

SUS tar dock gradvis tillbaka initiativet och kommer i anfall efter anfall. Både Kristofer och Theis dribblar bra och utgör ständiga hot. Danne med sitt lite rakare och alltid lika eleganta anfallsspel river ständigt hål i deras försvarslinje. I mitten är firma JS/Hallberg helt dominanta och som alltid elaka att möta. Med Skogö och Lepp på varsin ytterbacksposition bakom Kristofer resp Davas så vet man att kantspelet blir fartfyllt. Chrille måste också nämnas. Hans ledaregenskaper blir alltmer uppenbara och han dirigerade försvarsinsatsen med grym auktoritet. Jojjes 6-0-mål kommer på en av otaliga hörnor och var frukten av en av många vunna nickdueller för Jojjes del. Samtliga 13 SUSare på plats gjorde det bra. Vi har lägre felprocent i passningarna än tidigare, springer mycket och behandlar bollen riktigt bra. Denna dag hade inget division 7-lag i världen haft en chans mot SUS.