lördag 1 september 2012

Stockholmsatleterna - SUS IF 3-2 (3-2)

Mål:
0-1 Nico (?)
2-3 Theis (?)

Gula:
Davas

Gulddojjan:

Theis 2
Nico 1


SUS kommer till start med en 13-manna trupp, efter att Hallberg fått feber och Nico tillkommit. Jonas tar handskarna trots sin fingerskada, lite hjälteklass på det! SUS börjar bäst, sätter hög press och dominerar första femton. 10e minuten: Nico driver bollen in i banan från sin vänsterbacksposition och langar iväg ett riktigt fint långskott från kanske 35m som sitt i målvaktens högerkryss. Fan vad han är bra Nico!

SUS tröttnar något efter hand och atleterna spelar upp sig när de får mer tid på sig. Dom gör rätt turligt tre på kort tid. Det var skitmål, bara delvis beroende på missar i mittförsvaret. Men planens lirare, nyförvärvet och dansken Theis har från och till lekstuga när han möter djupt i banan och dribblar sig förbi motståndare på motståndare. Mot slutet av andra gör han just det, dribblar omkring på mitten och är flera gånger påväg att bli fälld men håller sig på benen och driver framåt när han avlossar ett helt fantastiskt skott som går spikrakt in i krysset, återigen från ca 35m. Vilket nyförvärv!

Andra halvlek är ganska jämn. Det känns som att atleterna nog hade innehavet och flest chanser men det var SUS som fick till en liten forcering mot slutet. 3-3 hade nog varit mer rättvist som slutresultat. Idag hade vi litegrann oflyt, lite för lite kondis och nån spelare för lite på bänken. Atleterna är helt ok som motståndare, men dom trillar lätt och så har dom lite fåniga hörnvarianter. Känns lite som träningsprodukter utan medfödd bollbegåvning dock och där ligger väl den främsta skillnaden jämfört med SUS.

EDIT: På sin plats med en officiell ursäkt till killen som liggande fick bollen i huvudet efter avblåsning. Det hela skedde spontant och var mest tänkt att provocera Scooby Doo (vilket det onekligen gjorde), inte att skada eller håna en skadad spelare. Ursäkta, helt enkelt. /Johan

/A

9 kommentarer:

Davas sa...

Så sant som det var sagt.

Anonym sa...

Hahaha 3-3 rättvist och trillar lätt! Hur tänker ni då?

Anonym sa...

Men vi får medge att ni hade hög press i första 15 min men inget bollinehav. Ni är ett bra lag får också medges. Ser dock lite illa ut att skjuta bollen i huvudet på en kille som ligger ner för räkning. 1a målet får ni lite på grund av slarv, andra målet som görs kan man lugnt säga att det inte var tur! Det var snyggt! Får önska er lycka till i fortsättningen trots att det tar emot att säga.

Greger sa...

Humor!

Atlet sa...

Tack för matchen igår, det var befriande att möta er efter att ha fått stå ut med barnrumporna i Azzurri 90 minuter i onsdags....

Finns för övrigt referat även på vår sida nu...

Davas sa...

JS, vilket erkännande av Atleterna:

"SuS blockerar oss effektivt på centralt mittfält så det är de längre bollarna som gäller idag."

"Domaren som varit riktigt bra idag och tagit alla knuffar i ryggen får vid ett tillfälle chansen att verkligen visa kortleken när Ingesson får en våldsam tackling i ryggen. I mina ögon ett rött kort eftersom spelaren inte alls var i närheten av att kunna vinna bollen utan bara ute för att nypa till Ingesson. Fult och onödigt och självklart gult kort."

De har ju förstått precis allting.

Axel sa...

Vad trevligt med atletkommentarer.

Tamm sa...

Tycker Davas bör få en bonus-doja för sitt slit på mitten. Förlorade du en enda närkamp?

Atletspelare sa...

Rolig match att spela. Bortsett från kapningen av Ingesson och den efterföljande bollsparken på honom så var ni nog det trevligaste laget att spela mot den här säsongen. Hade ni orkat hålla uppe pressen från första 15 hela matchen är det nog få lag som skulle klara av er.