onsdag 18 maj 2011

Vilka är Makkabi?

Vi vet att det är ett av tre fotbollslag som tillhör Svenska Makkabiförbundet. Vi har också förstått att de bildades 1933 och att de föll ur sexan tillsammans med NSK förra året. De hade sin första träningsmatch tidigt i februari i år och hittills har de två segrar och två oavgjorda i div7F 2011.

SUS och Makkabi har legat i samma div 7-serie fyra säsonger under 2000-talet. Under samma tidsperiod har Makkabi varit uppe i 6an och hälsat på 3 gånger, SUS 1 gång. Maratontabell mot Makkabi på 2000-talet:

2 2 4 13-23 8p

Intressant dock att SUS säsongerna 2002-2004, trots halvdana resultat mot just Makkabi ändå hamnade före i tabellen. Det här är också en känsla jag haft, att vi i SUS spelmässigt underpresterat mot Makkabi. Men ingenting av detta besvarar frågan vilka är Makkabi? Av kommentarerna på STJD de senaste dygnen verkar dom vara lite mer Nortull/Kronis-aktiga än, tja, låt säga FKNS/Oranje. På söndag får vi svaret. Vilka ÄR Makkabi?

4 kommentarer:

Johan seidefors sa...

Tycker att "Noa med blocket" piskat upp en onödigt hård stämning mellan lagen, med sina besinningslösa och ensidiga kommentarer. Tycker också att frågan kanske bör kompletteras: VAD vill Makkaber? Det är frågan.

(Att NSKs juniorer flyttat över sitt anonyma näthat från Style Search, Bilddagboken och Flashback (eller var ungarna nu spenderar sin fritid, nu för tiden) till STJD känns besvärande just eftersom att bloggen inte tillräckligt väl klarat av att informera deras föräldrar om farorna med DET ANONYMA INTERNET-HATET - det blir SUS stora CSR-projekt nästa år)

Axel sa...

Här på STJD så ägnar vi oss inte bara åt ren faktarapportering, vi gör också en värdering av det som passerar blickfältet. Efter en del träning har vi blivit bra på det, så våra omdömen kommer ofta nära vad som kan kallas för "objektiv" sanning. Därför stör det mig att trots lite research inte fått bilden av Makkabi helt klar. Är "Noa med blocket" representativ eller finns det försonande drag när hela pusslet är lagt? Vi får se helt enkelt.

måljonas sa...

I brist på Noas vetenskap så får vi kanske börja med beprövad erfarenhet. Letade därför fram analysen av Makkabi inför säsongen 2004 (Susnytt 2004:1)

"IK Makkabi: 6:a i vår serie, 20p, 30-32. En trotjänare som nästan alltid är i vår serie. Ett trevligt lag som ofta försöker spela boll. Förr var det en fördel att möta dem precis före och efter sommaren eftersom stora delar av laget då var i Israel. Så är det dock inte längre."

Vårmötet med Makkabi 2004 slutade 2-2.

Axel sa...

Intressant läsning, härligt att du har sån ordning på gamla Susnytt Jonas, det känns tryggt.