tisdag 5 juni 2007

Fyrklövern svarar på frågor inför silly season

Följande mejl inkom från David Sauter till Fyrkölverns kansli denna morgon:
(svaren infällda)

Hej Fyrklövern!

I silly season-tider som dessa har STJD några frågor som behöver ställas:

1. Den första juli öppnar transferfönstret, några planer?
SVAR: Vi har ju som bekant scouter i laget och dom är alltid redo. Behovet av nyförvärv är väl annars inte så värst stort. De kvalitéer som finns i truppen ligger över genomsnittet i Sverige.

2. Men tanke på att det bitvis varit för många spelare, bitvis för få, hur ser den ultimata SUS-truppen ut: En bred trupp eller en spetsig?
SVAR: Vi eftersträvar både och samtidigt d v s en bred spetsig trupp. Det är inte lätt att skapa en sån trupp i division 7 och tyvärr har vi i Fyrklövern tvingats att ringa ett och annat tråkigt telefonsamtal och be folk stå över matcher. Vi vill dock främst se det som en styrka.

3. Sissoko verkar vara på väg bort från Liverpool, liksom Shevchenko från Chelsea, skulle de passa in i SUS? Är de aktuella?
SVAR: Shevchenko är för lik Emil i spelstilen och skulle vara överflödig i SUS IF, han skulle antagligen bli för dyr också, även om knappförsäljningen blomstrar. Jag tror att han kan få det bra i Rara Avis kanske. Mycket speltid iallafall. Sissoko har ungefär samma kvalitéer som vår lagkapten Johan Seidefors men saknar hans pondus och rutin. Jag tror att han skulle passa bättre i Essinge fakiskt.

4. Är det någon spelare som är på väg ut?
SVAR: Varje helg brukar SUS IF's spelare gå ut. Oftast kommer vi hem igen om det inte blivit bortamatch förstås. Skämt åsido, vad Fyrklövern erfar så är det ingen i truppen som är på väg att lämna oss. Det är långt till pensionsavgångarna och SUS är snarast att likna vid en slutförvaring av gamla stjärnspelare vars karriärer vid sidan om fotbollen lite grann tagit över. SUS TILLS JAG DÖR!

5.Hur ser ni på säsongens värvningar?
SVAR: Det är ju bara en egentligen - Tobias Kummel. Han har kommit in bra i gänget. Han är ju väldigt skicklig med bollen, bra på små ytor, teknisk, rapp i steget och en bra passningsspelare. Ett mål och två assist så här långt är antagligen bara lugnet innan stormen. Vi har noterat att hans kvalitéer främst kommer till sin rätt i det offensiva spelet och han passade ju på att scora när han spelade en match på topp. Hans utvecklingskurva i laget pekar spikrakt uppåt. Jonas Lyckstedt kom ju förra säsongen men har ju i år kommit fram mer och det ser väldigt lovande ut enligt vårt sätt att se det. Han är en elegant spelare, klok med bollen och med ett giftigt skott som vi gärna ser mer av.

6. Vad har egentligen Kristian Rusell för slags kontrakt eftersom han kommer och går (som han vill?) och dessutom parallellt, vad STJD förstått, spelar i England som någon slags speedwayförare?
SVAR: Kärlekshistorien mellan SUS IF och Kristian Russell är värd ett kapitel för sig. Genom kryphål i regelboken har vi gjort det möjligt för Kristian att spela som utlånad i England, men ändå kunna hoppa in när han är i Sverige. Tyvärr blir det inte så många matcher i SUS-tröjan i år. Men vi jobbar långsiktigt i Fyrklövern. Russell är en man för skytteligan 2008.

Inga kommentarer: