måndag 27 april 2015

SUS "Down and out"



SUS IF förlorade fotbollsmatchen mot FC Sampierdarenese i helgen. Sifforna skrevs 1-5 till slut. Man blir ledsen och man blir tom, och undrar vad som är meningen med alltihop. Man börjar tvivla på idrotten. SUS hade ett jättebra lag. Allt var perfekt. Och ändå fick vi inte vara glada. Varför? Varför!

Alla SUSare kom i tid till matchstart. Janne kom för att se sonen Oskar debutera i SUS-tröjan. ADG var där med barnen och sålde maj-blommor. BeeJay satt på läktarn. Vi hade Lamin och Hallberg på topp, vi hade vindsnabb Elo, deffad Simon, vi hade Chrille i mål och för säkerhetens skull Jojje och Jens framför honom. Vi hade Stefan, divisionens bäste spelare, i vårt lag: SUS IF. Solen bröt igenom molnen och vårvinden susade. Det var en fin stund på Stadshagen, men ändå var det något som saknades. Vad? Varför?

Vi började matchen bra. Efter att Lamin kvitterade till 1-1 efter tio minuters spel hade SUS en bra period med flera chanser till ledningsmål. Motståndarna föll visserligen gärna tillbaka och försvarade sig samlat på egen planhalva, på italienskt vis. Känslan av SUS-dominans var bedräglig. De hade en genomtänkt spelidé som dom höll sig till, ett uppenbart symptom på gemensamma träningar. De hade en kille med kavaj och block i handen som stod och coachade från bänken. De var skickliga på fasta situationer och de hade effektiva avslut. De spelade tufft och bra. Gav och tog, inget tjafs. Rolig match. I de flesta momenten var lagen jämnspelta. Men då bortser vi förstås från avsluten. Där var SUS inte bra. Där var Sampierdarenese mycket bra.

Vi får Lamin skadad tidigt, mycket olyckligt. SUS är inte samspelt, det blir kantigt. Vinden ändrar bollbanan i fel riktning. SUS tystnar. En sorgsen melodi spelas i ens inre och det stora vemodet rullar in:
1-2,
1-3,
1-4,
1-5.
Allt är förlorat.

Tinta Barocca (nr 12002),
Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av plommon, björnbär, kryddnejlika, choklad och vanilj

Våra tårar bildar en sjö, och på den seglar vi hem med flaggorna på halv stång, nynnande


Försök att härda ut en sista dyning 
det är som allra mörkast före gryning 
natten följs av dag 
det är en kosmisk lag 
tro mej om du kan, jag lovar att 
det också gäller själens dunkla natt
- Kjell Höglund


Det tar tid att förstå SUS.
SUS är inte ett sånt lag som man besegrar. SUS är ett väsen, en dimension. Vi förlorar inte, för vårt matchur har aldrig stannat. Inte hittills, inte ännu. Idrott för nöjes skull sen 1967. Vi gratulerar Sampierdarenese till sin seger och önskar dom lycka till. Vi ses i höst.


...AND IF YOU DON'T KNOW, NOW YOU NOW


5 kommentarer:

Johan seidefors sa...

SUSUSUSUSUSUSUSUS

Johan seidefors sa...

JAG ÄR INTE EN ROBOT!

Johan seidefors sa...

kROSSA kfk. oCH kRONIS.

Anonym sa...

Från BEEJAY.
Handicappet är levererat,
nu börjar serien...
Mvh

Axel sa...

Ja, SUS brukar ju börja mot KFK, gjort så både 2013 och 2014, så nu gör vi det igen.