måndag 20 april 2015

Möt SUS motstånd på lördag

Bild hämtad från www.fcsamp.com


På lördag möter SUS IF ett lag med en blandning av sportjournalister (Jesper Hussfelt, David Fjäll), ståuppkomiker (Özz Nujen) och före detta elitspelare (Erik Fishbein). Dom verkar beundra Italien och har sitt namn från ett gammalt lag från Genua. Dom gillar att gå på krogen tillsammans i klubblazers och att sitta i deras omklädningsrum är som att vara på Norra Brunn enligt uppgifter inifrån föreningen.

Det finns dock en del paralleller mellan SUS IF och FC Sampierdarenese. SUS startades ju 1967 av en komiker (Lelle Printer) och både allsvenska spelare (Lasse Richt, Amir Norifard mfl), landslagsspelare (Axel Haglund) och sportjournalister (Jonas Dahlquist, David Sauter m fl) har genom åren satt sin prägel på SUS. Tar man del av FC Samps externa kommunikation målas också bilden upp av ett lag som faktiskt spelar för nöjes skull. Dom vet det kanske inte själva, men dom spelar alltså under SUS IFs devis Idrott för nöjes skull.

Den stora skillnaden ligger, skulle jag tro, i den akademiska förankringen där ju SUS har en historia av åtskilliga professorer och andra akademiskt högt meriterade spelare med kopiösa mängder högskolepoäng i skjortärmen. En annan skillnad mellan klubbarna är historia och tradition. SUS är nästan femtio år äldre. FC Sampierdarenese är som en dagslända i jämförelse, men alla måste ju börja någonstans. Vem vet? Om femtio år, när SUS IF fyller hundra, fyller kanske FC Sampierdarenese femtio. Det får tiden utvisa.

En ytterligare skillnad är att FC Sampierdarenese inte verkar live-sända sina matcher via Periscope. Lite märkligt faktiskt. Och en grej till, FC Sampierdarenese är inte ett innerstadslag som SUS som ju bildades i Gamla Stan och som sedan haft hemmaplan på Östermalms IP de första 10 åren och därefter haft Stadshagens 1:a som sin hemmaplan i snart fyrtio år. FC Sampierdarenese är istället ett förortslag som växlat hemarena mellan Skarpnäcksfältet och Djursholm.

Av många skäl kan det alltså bli ett riktigt intressant möte nu på lördag. Avspark kl 11.15 Stadshagen.


/STJD

2 kommentarer:

Simon Öhrlin sa...

Herrejesusanes! Vi ser ju ut att ha ett komplett lag till lördag. FC Samp aka Ripoff-SUS kommer ju inte ha en chans.

http://www.fcsamp.com/2015/04/23/kapten-pettersson-infor-sus-if/

Axel sa...

Ja, det ser onekligen bra ut! Lite extra kul att Oskar J gör debut!