onsdag 8 april 2015

Sammanfattning av SUS IFs försäsong 2015

SUS IFs försäsong är över meddelar Fyrklövern som lagt ner planerna på ytterligare träningsspelande inför premiären söndagen den 19e april. Taktiken är nu att vila sig i form till matchdagen.

Försäsongen har gått betydligt bättre än någon någonsin hade kunnat tro. I de fyra träningsmatcherna har SUS vunnit totalt ett guld (Tritnaha 4-3) och tre silver (Bergshamra 2-9, Oranje 1-5 och Snipers 2-6). Med i genomsnitt mer än två gjorda mål per match så ser det bra ut inför säsongen, om vi plockar fram vår mur Chrille mellan stolparna igen och får igång Jojje och Jens i mittbackslåset med låt säga Skogö och Max i korridorerna. Med 19 insläppta på fyra matcher är det nog defensiven vi ska lägga fokus på om vi ska fortsätta segertåget från i höstas.

Totalt 31 spelare har representerat SUS i träningsmatcherna varav tre spelare var med i samtliga: Erik, RZL och Jimmy. Tre spelare skrapade ihop totalt 2p, ett mål och ett assist var: Erik, Tollmar och Jojjes nyförvärv Jonas. Elo blev ensam assistkung med totalt två assist. Men Jojjes Jonas imponerade kanske allra mest eftersom han gjorde hela sin poängskörd under en och samma match och därmed fick ett snitt på 2p/match. Efter honom följer en lång lista av spelare som fixade 1p/match i snitt, även det mycket imponerande: Tollmar, Elo, DDEmil och Lamin. Viktigt var också att två av SUS farliga forwards Björn och Simon bägge gjort mål, även om Björns felaktigt dömdes bort.

Vi kan alltså konstatera att SUS ser extremt farliga ut i år. Vi har gjort några intressanta nyförvärv under vintern där Anton och Jimmy kanske sticker ut särskilt när engagemang och fotbollskunnande vägs samman i bedömningen. Samtidigt har många av SUS tidigare spetskompetensspelare visat upp sig och gjort det tydligt att de är att räkna med under 2015, jag tänker på Kapten, Hallberg, Stefan, Davas, Öster, Måljonas och Linus. Om intresset för att delta i seriematcherna blir alldeles för stort så kommer Fyrklövern göra laguttagningarna på sitt eget nyckfulla sätt, men kommer samtidigt försöka att väga in faktorer såsom tidigare meriter och hur snabbt man klickat Ja på bokat.

Glöm nu för all del inte att boka in alla SUS matcher framöver:


4 kommentarer:

Simon Öhrlin sa...

Imponerande sammanställning. Luktar andraplats lång väg.

Axel sa...

Ja. Kan i det här sammanhanget även påminna om SUS medaljskörd de senaste femton säsongerna: 1 Guld, 5 Stora Silver, 3 Små Silver, 1 brons.

Davas sa...

Tre små silver och ett brons, det är verkligen statistik med spännande inneboende motsättningar.

Axel sa...

I SUS följer vi bara svenska fotbollsförbundets regler för Allsvenskan med fyra olika medaljsorter istället för tre. Det är sen gammalt.