måndag 14 maj 2012

SUS scoutar måtten, med hjälp av satelliter

JS söker en syndabock för lördagens snöpliga nederlag. Och Axel har naturligtvis rätt. Förlusten kan i många avseenden skyllas honom själv. Dels för att han befann sig vid sidan av, och inte kunde avvärja Gärdets attacker på samma vis han gjort tidigare matcher under året. Och dels för att han, i rollen som coach, inte förberett truppen på de rådande förutsättningarna i tillräcklig utsträckning.

Att matchen skulle inledas med en badboll kunde naturligtvis ingen ha förutsett. Men att Hagen 2 är en liten krympling till plan, som inte passar SUS spelvändningar, kantlöpningar och allmänt trevliga spel alltför väl, har vi länge misstänkt. Så länge planen var gjord av makadam trodde vi kanske att det var där skon klämde. Men nu, med ett begagnat gammalt konstgräs, blev det återigen uppenbart. Planen är väldigt liten, och dessutom skev. Helt färska satellitmätningar gör gällande att Hagen 2 är hela sex meter smalare än sin storebror, och dessutom fem meter kortare.





Alla som såg matchen i lördags vet att bollen ofta trillade utför sidlinjen när SUS vällde fram i sina offensiva attacker. En och annan gång for den också, helt oförhappandes, över kortlinjen. Med tanke på att SUS under snart 45 års tid spelat sina matcher på riktiga, fullvuxna planer, är detta kanske inte så konstigt. Vi talar trots allt om en 930 kvadratmeter mindre spelplan. Ungefär 14% av de ytor SUS brukar rulla boll på saknas Hagen 2. Inte konstigt att brunkargängen från Gärdet, och säkert även Kronoberg, når viss framgång under sådana omständigheter. En helt annan matchutveckling lär det dock bli i revanschmötet till hösten, när lagen möts under fullvuxna premisser. För att inte tala om nästa gång vi tvingas beträda Hagens bortglömda lillebror, och vet precis vara skorna ska stå. Fee-fi-fo, förbannelse go, away!

3 kommentarer:

Johan seidefors sa...

Äckligt med små planer. Ovärdigt.

Axel sa...

Fullständigt vidrig plan.

Gsus sa...

Haha, bra scoutat! Ett "brunkande" Kronis kanske går upp i serieledning under helgen. Vi får väl se om vi kan lära er brunka lite också om några veckor ;)