fredag 27 april 2012

Matchrapport Lugnet BK - SUS 1-6 (1-4). Fritt ur minnet.

Hur bra är SUS IF 2012? Det är frågan alla SUSare bör ställa sig så här några dagar efter säsongens andra raka seger med sex bollar i motståndarnas mål. Det oroväckande är att motståndet varit helt ok, lag med fotbollsspelare som förmodligen haft stor chans att vinna om matchen spelats 2011.

Allt beror naturligtvis inte på nyförvärven, men helt klart har SUS i detta nu ett flyt i sitt anfallsspel som för tankarna till Elghorn Srs dagar. Glädjande nog sprids dessutom målskyttet ut på ett flertal spelare.

Nåväl. Istället för att äta chips framför CL-semifinalen, i vad som kändes som ett iskallt höstregn, tog SUS planen en kvart senare än utsatt tid. Ouppvärmda och utan att väl ens egentligen dra laguppställningen (”den har ju legat ute på bloggen”) tog SUS kommandot från start och satte hög press på Lugnets backlinje. Visst tryck etablerades och många fina inspel från mittfältet till ett fyramanna anfall som ständigt sprang i nya luckor. När Kristofer äntligen fick göra mål efter 90+15 minuters otur, kändes det helt logiskt. Sauter följde upp med 2-0 strax efter och precis när det började bli lite grinigt på planen fick SUS en straff. 3-0 genom SUS nya straffspecialist, Davas. Allt kändes avgjort, tills domaren valde att kompensera Lugnet genom att belöna den spelare som gjorde en Pepe i SUS straffområde, med en straff. Sjukt, men ok. 1-3. Lite darr trots allt, i någon minut, tills Björn pangade in 4-1  och stängde matchen igen. Skönt.

Halvtid. SUS hade förväntat sig en kopp te eller liknande (Östermalms IP, hallå!) men fick hålla till godo med ett glatt humör.

I andra halvlek var spelet rätt avslaget. Lite gruffigt, men ingen fara. Amir visade ALLSVENSK KLASS och gjorde mer eller mindre på egen hand de sista två målen genom fina presentationer vid straffområdeslinjen. Två snabba skott. 6-1.

Sammanfattningsvis känns backlinjen överdrivet stabil och Jonte är ju för tusan Gordon Stewart där bak. Vilka utkast!

1. st. till Davas

Bonusdoja till Schömer som kom till matchen trots ösregnet och filmade! Vilket engagemang. Hela SUS reagerade positivt och matchen hade nog inte vunnits utan det stödet. Se själva: