torsdag 26 april 2012

BKLugnet sa...

BK Lugnets anonyma diktare har skrivit ett intressant matchreferat som vi gärna lyfter fram här på STJD.




Det vi saknar på plan tar vi igen i kvalitet på matchreferaten.

Alla stora framsteg har börjat med en kritisk fråga: "Måste det verkligen vara så här?" Den grekiske vetenskapsmannen Eratosthenes ifrågasatte redan på 200-talet f.Kr. att jorden var platt och Albert Einsteins relativitetsteori vände upp och ner på allt som tidigare var känt om gravitationen, för att ta några av många historiska exempel.

På denna fotbollsfilosofiska grund bildades BK Lugnet. I stadgorna från 2000 står att läsa: "Vi är först och främst tvivlare och vår uppgift är därför att ständigt utmana principerna för fotbollen."

Som relativt ny i klubben måste jag säga att vi är på mycket god väg - även om det naturligtvis återstår en del kvar att bevisa innan vi kan publicera resultaten i en idrottsvetenskaplig tidsskrift. De två inledande matcherna är dock utmärkta exempel på några av våra många forskningsgenombrott.

När andra i hundra år slagit passningarna på fötterna ser vi utmaningen att dra upp bollen några tiotals meter rakt upp i luften. Eller varför inte låta motståndaren stå helt omarkerad i eget straffområde? Vi testade i går och fick snabbt en rad glädjande svar.

Utomstående betraktare har naturligtvis svårt att förstå drivkraften i detta sökande efter det nya och oväntade. Men vi vet att omvärldens hån en dag kommer bytas mot ett erkännande. Ty, BK Lugnet bröt ny mark när alla andra fotbollsspelare nöjde sig med att tro att jorden var platt.

***
Även om andra halvlek helt går emot våra grundprinciper spelade vi snabbare och rörligare fotboll.

***
Guldstjärna går till Per Claesson som innan matchen sätta skräck i motståndaren och sedan kliver av småsnyftandes med nageltrång i lilltån. Det är psykologisk krigsföring i Pentagon-nivå.

***
SUS spelade klassisk tråkfotboll med press på bollhållaren, genomtänkt spelidé och distinkta avslut. Kan man känna annat än förakt för ett lag som bara följer redan intrampade fotspår?

***
Som Francis Healy sjöng: "Oh, where did the blue skies go? And why is it raining so? Is it because I lied when I was seventeen? It´s so cold."


Även om analysen av SUS spel är rejält haltande så måste man sammanfattningsvis säga att texten är järv och tankeväckande. BK Lugnet är en kul ny bekantskap, möjligen mer på www än sportsligt, men inte desto mindre.

5 kommentarer:

Henrik sa...

Vackert och med stark och tydlig ideologi. Kan man följa BK Lugnets framtida matchreferat någonstans?

Johan seidefors sa...

Det här är det bästa jag har läst. Nu är BK Lugnet mitt nya favoritlag. Fan, ångrar att jag betedde mig som en femåring till och med.

SirMoose sa...

Jag gillar det inte alls. Komma här och hävda att vi har en genomtänkt spelidé. Det är på gränsen till förtal.

Axel sa...

Håller med Linus. BK Lugnet tränar 1 ggr/v, SUS 0. Samtidigt gör det ont att läsa för att det kanske ligger något i att vi nog ändå kunde uppfattas som ett seriöst satsande lag i onsdags. På det sättet kändes vi lite osuska faktiskt, även fast de flesta av oss varken värmde upp eller gjorde någon enda stretchövning. Vi får försöka uppträda mer lojt i returen på Stadshagen.

Björn sa...

Jag både joggade och stretchade innan match. Å andra sidan körde jag i långbrallor första halvlek vilket kanske väger upp det hela något.