söndag 8 juni 2008

Matchrapport: Sollentuna Utd - SUS

”Vi trodde att ni skulle vara skitdåliga”, sagt av Sollentuna Utd’s coach direkt efter matchen.

SUS TILLS JAG DÖR har goda nyheter och dåliga nyheter… låt oss starta med de dåliga.

Ytterligare en försmädlig förlust inkasserades igår på Edsbergs Sportfält, efter en tveksamt dömd straff i den absolut sista matchminuten. 2-1 till hemmalaget. Jonte gick åt rätt håll, men bollen var bra slagen och satt säkert i skyttens vänstra hörn. HELVETE! Vid det laget var SUS helt slutkört. Det blir lätt så med bara en avbytare, på naturgräs i 30-gradig hetta. När de, ca 20 minuter in i matchen, gjorde sitt första trippelbyte kändes allt väldigt orättvist.

De goda nyheterna är att SUS spelade riktigt bra och hade, efter kvitteringen, bud på ledningsmål vid mer än ett tillfälle. Klubbens statistiker var sjuk för dagen, men uppskattningsvis vann SUS hörnstatistiken med ca 15-2. Någon av dem borde SUS ha petat in. Stefan och Davas höll mittfältet så länge de orkade och Russell och Jonas Ly spelade offensivt på respektive kant. Danne och Emil fick mängder av löpbollar att jobba med, men det höll naturligtvis inte i längden. Backlinjen spelade också bra överlag, speciellt med tanke på att tre av fyra backar egentligen är mer eller mindre offensiva mittfältare/forwards.

Sammanfattningsvis är känslan att SUS utan tvekan är ett lag för division 6. Får laget tillbaka alla sina saknade spelare och ett lite större engagemang från resten av truppen (ni vet vilka ni är) så kommer hösten att kunna bli riktigt intressant. Speciellt då de flesta motståndare nu verkar ha avfärdat SUS fullständigt. STJD förutspår att höstens Shock and Awe-taktik blir för mycket för motståndarlagen.

Axel Cam var inte på plats igår, men b-roll fångade upp mängder av material. Istället för en regelrätt matchrapport får filmerna tala för sig själva. Vi kommer in direkt i andra halvlek, med ett antal intressanta matchsekvenser:













Davas frispark:


JS frispark (1-1 målet)

5 kommentarer:

Björn sa...

Härligt SUS, trist med torsk i sista matchminuten men det känns som det går åt rätt håll. Tror precis som JS att SUS kommer starkt från nu... Vi börjar med att ta säsongens första seger mot Westis och sen öser vi på efter sommaruppehållet!

Axel sa...

Strålande spelat och strålande rapportering. Jag skäms förstås för att jag inte va med men nu ska jag fokusera 100% på SUS resten av säsongen. Snyggt mål Johan!

Anonym sa...

Det var verkligen en bra match av SUS. Mittfältet vann det mesta, och istället för att som normalt ge bort 9-10 målchanser pga slarv så skedde det enbart en eller två gånger.

Två saker som komplement till matchrapporten:
1) JS: Vilken frispark! Från 35 meter och omöjlig att hålla (som syns på filmen)
2) Stort plus till Janne som tog på sig matchvärdskapet.

Nu vinner vi resten!

Daniel sa...

Fantastisk bra jobb Johan!
Vi var värda en poäng - minst. Vi hade nog fler skott på mål än de trots allt.

Johans frispark var grym. Omöjlig för målvakten att hålla.

Själv tillförde jag tyvärr noll, var helt borta 95% av matchen, men det var härligt att se när Stefan och David dominerade på mitten, Max, RZL och Mål-Jonas kämpade järnet i varje duell, Domeij och Nico nickade, bröstade och sparkade bort allt och Jonte gjorde några fina benparader. Vänsterkanten med en cool Johan, en fantastiskt kämpande Lyckstedt och en löpvillig Emil kom i anfall på anfall. Såg riktigt bra ut!

Och så Janne, han tar på sig att vara matchvärd... Det värmde alldeles extra!

Om man ska kommentera motståndet så kändes det lite Ljungbacken. Unga med vilja och ork men utan uppenbar talang. Har svårt att se någon ta plats i deras A-trupp i 2an (division 2 alltså). Vänsterbacken var den som imponerade mest, framför allt offensivt, men behöver nog en 10kg muskler till...

Anonym sa...

Just det vänsterbacken, som slank förbi mig ett par gånger i 2.a ...pinsamt...

Missar nästa match eftersom jag ska ta en bärsa med John Terry och nån från Trustor affären i London men se till att stila till 3 poäng mot Westermalm så man kan få sova gött om nätterna i sommar innan del.2

RZL