söndag 1 oktober 2017

Westermalm - SUS IF 1-1 (1-0)




Mål: 1-1 Bougt (straff)

Beejays mardröm blev sann

Stormötet mellan f d allsvenska Westermalm och SUS IF slutade 1-1, men ingen hade en susning efteråt om hur det gick. Allra minst Jocke, som var rätt groggy efter en westisarmbåge i slutet av andra. Det var ju Westis som tog ledningen i första efter ett felaktigt utdelat inkast, och hade ledningen både länge och väl. Dom spelade inte särskilt inspirerat de goda westisspelarna, som ju enligt initierade rapporter haft problem med entusiasmen på senare. Men dom spelade fysiskt och aggressivt och gav inte bort några chanser gratis. SUS gjorde en av årets svagaste insatser i första, kunde vi konstatera i paus, så matchen blev alltså ganska jämn tyvärr. En orsak till att många SUSare inte glänste som vanligt var antagligen att Westis spelsätt passar SUS illa på nått vis. Möjligen kunde en viss förbättring ses i andra, vi skapade iallafall en handfull chanser som i vanliga fall resulterar i mål men som snöpligt nog inte gjorde det denna kväll. Till slut drogs Båten ner på en hörna och fick en straff som han slog in precis lika säkert som alltid, med ca 5 minuter kvar. Mot denna bakgrund kändes ju likaresultatet ok, även om vi gott kunde ha vunnit. Jonathan gjorde några snygga räddningar också så vi får kanske vara nöjda ändå, även om man känner lite besvikelse över att inte kommit upp i vårt bästa slag.

På fredag spelar vi säsongens sista seriematch, mot Borsten och både det stora silvret och guldet är fortfarande inom räckhåll. Den kommer bli fantastiskt kul att spela.

7 kommentarer:

Axel sa...

11 matcher i rad utan förlust är ju en bra svit också får vi inte glömma.

Jasper sa...

En väldigt inspirerande säsong, resultaten överträffar varandra och sett till kommande så räknar jag med att flytet fortsätter bortsett från denna statistiska avvikelse. GO SUS!

SirMoose sa...

Låter som en klassisk match mot Westermalm. SUS är liksom allergiska mot skitfotboll och kan inte riktigt hantera denna skymf mot Slow football. Men oavgjort håller sviten vid liv och distanserar oss en aningen från det förhatliga Uppflyttningsspöket.

Anonym sa...

Från Beejay.
Vinst med 4 mål,
och oavgjort för Söder mot Kronis,
på den lilla handbollsplanen Tanto kan allt hända.
Det är inte slut än...
Mvh.

Axel sa...

Ett rätt troligt scenario, faktiskt.

Båten sa...

Söndagens match har växt på mig. Det är representativt för Sus anno 2017 att göra en mindre bra insats men endå komma därifån med ett resultat. Nu dessutom mot en toppkonkurrent som värmde upp genom att springa på led innan matchen (hur sjukt beteende är inte det!?). Det är en fantastisk styrka att bygga vidare på! Nu ser vi till att dänga dit vilkadetnuär med 4 påsar så att Kamraterna får svettas lite mot Kronis.

Axel sa...

Håller med i varje bokstav!